[rstr_selector]

Čačanin član Nacionalnog prosvetnog saveta

Vladan Nicović, direktor čačanske Ekonomske škole, odnedavno je član Nacionalnog prosvetnog saveta. On je na to mesto delegiran u ime Društva direktora Srbije i kaže da mu je cilj da ovo Društvo bude prihvaćeno kao ravnopravni pregovarač u svim procesima i problemima koji se javljaju u obrazovnom sistemu.

– Na primer, danas sindikati pregovaraju sa ministrom prosvete o važnim pitanjima u obrazovnom sistemu, a mi smo, kao direktori škola koji imaju najveću odgovornost u školama, ostavljeni van tog dogovora. A pritom smo mi odgovorni za sve njihove postignute sporazume. Cilj nam je da uđemo u pregovore, pa tek onda da preuzimamo odgovornost jer je to moguće samo ako smo prisutni i ako učestvujemo u svemu tome, kaže Nicović i dodaje da je ipak najbitnije da svi rade u interesu dece.

Škole zahvata nezainteresovanost

Nicović ističe da će u Nacionalnom prosvetnom savetu posebnu pažnju obratiti na osipanje i prerano napuštanje obrazovnog sistema.

– Smatram da naš obrazovni sistem polako zahvata nezainteresovanost. Učenička nezainteresovanost se ogleda u povećanom broju izostanaka sa kojima su i roditelji saglasni i onda to demotiviše i nastavnike i sve ostale zaposlene u školi. Mi po tome vidimo da ne možemo da pružimo onoliko snage i energije koliko je potrebno da bismo tu decu izveli na pravi put. Jednostavno, svi moramo više da se angažujemo po ovom pitanju, zaključuje Nicović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *