ČAČANSKA GIMNAZIJA U TREĆEM VEKU POSTOJANJA: Proslava povodom 180 godina rada

ČAČANSKA GIMNAZIJA U TREĆEM VEKU POSTOJANJA: Proslava povodom 180 godina rada

0

Čačanska Gimnazija, koja je jedna od najstarijih škola u Srbiji, proslaviće 180 godina od osnivanja. Povodom tog događaja, profesori i učenici organizovaće brojne kulturne manifestacije koje će trajati u periodu od 18. septembra do 13. oktobra, kaže Ivan Ružičić, direktor Gimnazije.

– Gosti škole biće naši bivši učenici koji su se već istakli u različitim oblastima: nauci, umetnosti i sportu, tako da ćemo ih predstaviti javnosti. Posebna aktivnost proslave jeste akcija koja se odnosi na imenovanje nekoliko učionica u školi po znamenitim učenicima, pa će u prvom krugu učionice dobiti Vladislav Petković Dis, Tatomir Anđelić, Boža Knežević, major Dragutin Gavrilović, dok će jedna učionica biti posvećena bivšim profesorima i učenicima, likovnim umetnicima, objašnjava Ružičić.

Pokrenuta je i nova edicija koja se zove „Gimnazijski istočnici” gde je profesor Vladimir Dimitrijević priredio knjigu pod nazivom „Kuća naše mladosti” koja će biti predstavljena na jednoj od manifestacija.

„Kralj Čačka” na gimnazijskoj pozornici

 – Sve aktivnosti koje su predviđene odigraće se  u školskoj sali ili u malom dvorištu škole, osim Svečane akademije koja će 13. oktobra biti održana u Domu kulture, gde će biti prikazan i kratak film o Gimnaziji. Organizovaćemo i koncert na kojem će, između ostalih, nastupiti i Nenad Marić, bivši učenik, koji je sada poznat kao „Kralj Čačka”, rekao je Ružičić.

 

POSTAVI ODGOVOR