Čačanska javna preduzeća i ustanove dobili nove rukovodioce

Čačanska javna preduzeća i ustanove dobili nove rukovodioce

Glasovima odbornika, Miloš Stevanić imenovan je za direktora SC „Mladost”, Brankica Jelić za direktora Gradske stambene agencije, direktor „Gradskog zelenila” je Dragan Nikolić, a v.d. direktor Umetničke galerije „Nadežda Petrović” Aleksandar Dačić

0

Na 21. sednici Skupštine grada Čačka, koja je održana 16. maja, imenovani su rukovodioci Sportskog centra „Mladost”, Gradske stambene agencije, Javnog preduzeća „Gradsko Zelenilo” i Umetničke galerije „Nadežda Petrović”.

– Juče je na sednici Skupštine grada glasovima odbornika izabran direktor Sportskog centra „Mladost”, Miloš Stevanić, koji je do sada bio vršilac dužnosti te sportske ustanove. Brankica Jelić imenovana je za direktora Gradske stambene agencije, s obzirom na to da dosadašnjem direktoru prestaje mandat. Takođe, izglasan je i direktor javnog preduzeća „Gradsko zelenilo”, Dragan Nikolić, koji je bio vršilac dužnosti u prethodnom periodu, a sada je izabran na mandatni period od 4 godine. Umetnička galerija „Nadežda Petrović” dobila je novog v.d. direktora, Aleksandra Dačića, jer uskoro ističe mandat Milici Petronijević, kaže Miroslav Petković, sekretar Skupštine grada Čačka.

U toku konkursi za izbor direktora TOČ-a i „Moravca”

Prema njegovim rečima, konkurs za rukovodioca Turističke organizacije Čačak je ponovljen zbog nedostataka u postupku, dok je konkurs za direktora „Moravca” u toku.

– Zbog proceduralnih propusta koji su nastali na osnovu neusaglašenosti statuta sa zakonom, ponovo je raspisan konkurs za rukovodioca Turističke organizacije Čačak. Mi u nadležnim službama smo primetili da postoji neusaglašenost između Zakona o turizmu i Statuta ustanove gde je određeni vremenski period različit. Zakon predviđa da direktor mora imati uslov od četiri godine, a Statut tri godine. Naložili smo im da usklade svoj Statut sa novim Zakonom o turizmu, tako da će ta procedura biti obavljena u nekoliko narednih dana. Konkurs je već raspisan, traje 15 dana, tako da svi zainteresovani mogu da konkurišu. Novi konkurs za direktora „Moravca” je u toku, raspisan je na prošloj sednici i objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije, rok je 30 dana i svi zainteresovani mogu da se prijave, navodi Petković.

POSTAVI ODGOVOR