Čačanska Skupština dobila novu odborničku grupu

Čačanska Skupština dobila novu odborničku grupu

Dvoje odbornika Grupe građana „Jedinstveni Čačak”, koji su do sada bili deo odborničke grupe Dveri, i tri odbornika PUPS-a formirali zajedničku odborničku grupu

0

Odbornici Grupe građana „Jedinstveni Čačak”, Bratislav Ćurčić i Lidija Tanović koji su na aprilske izbore izašli na listi Dveri i do nedavno bili deo iste odborničke grupe, sada su sa tri odbornika PUPS-a formirali zasebnu odborničku grupu. Aleksandar Tanasković, predsednik odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka smatra da se radi o potezu koji treba da oslabi Dveri za šta direktno i otvoreno optužuje Srpsku naprednu stranku.

– Ono što jeste problem u svemu tome je što je vlast Srpske napredne stranke davanjem odbornika PUPS-a omogućila formiranje nove odborničke grupe. Time se tačno vidi da gospoda Milun Todorović, Ostoja Mijailović, Marko Parezanović i Igor Trifunović se ne bave osnovnim pitanjima građana Čačka, kao što je čišćenje snega na primer. Ne, oni se bave rušenjem najveće opozicione grupacije u čačanskom parlamentu. Tako vidimo i da su sva njihova predizborna obećanja pala u vodu. Postavljamo pitanje gospodinu Milunu Todoroviću: „Čiji sin je zaposlen na brani u Parmencu u novembru prošle godine”? Gospodin Todorović je još u septembru ili oktobru rekao da se ne bavi kupovinom odbornika, ali njegovi sadašnji potezi to demantuju. Mi smo i do sada tvrdili da Srpska napredna stranka nema ni kadrove ni viziju, niti može Čačak da izvede iz stanja kolapsa u kojem se nalazi. Na žalost, sada vidimo da Čačak i dalje klizi i tone u sunovrat dok se vlast suštinski bavi samo politikanstvom i samim sobom, kaže Tanasković.

Znali smo šta se sprema”

Tanasković tvrdi da su Dveri znali da se dvoje odbornika „Jedinstvenog Čačka” spremaju da napuste odborničku grupu, ali da su čekali da vide na koji način će to uraditi.

– Čekali smo da vidimo da li će gospodin Ćurčić i gospođa Tanović ispoštovati sve ono u šta su se nama zaklinjali i zbog čega su tvrdili da su razlozi njihovog članstva u odborničkoj grupi Dveri. Naglašavam da oni nikada nisu bili odbornici Dveri nego odbornici Grupe građana „Jedinstveni Čačak” koji su sa svojim imenima i prezimenima bili deo naše predizborne liste čiji je cilj bio rušenje 20 godina vlasti Nove Srbije i zaustavljanje propadanja Čačka, rekao je Tanasković.

POSTAVI ODGOVOR