Čačanski Agronomski fakultet obeležava 42 godine rada

Čačanski Agronomski fakultet obeležava 42 godine rada

,,To je već duga tradicija od preko četiri decenije i za to vreme mi smo ispoštovali sve zahteve društva i akademske zajednice koji se tiču naše osnovne delatnosti”

0

Na današnji dan pre 42 godine počeo je sa radom Agronomski fakultet u Čačku. Na ovogodišnjem obeležavanju Dana fakulteta, kao i obično biće dodeljene diplome i nagrade najboljim studentima, a po rečima Toma Miloševića, dekana fakulteta, ove godine će po prvi put biti nagrađeni najbolje rangirani studenti prve godine.
– Dan Agronomskog fakulteta je vezan za današnji datum, odnosno 9. oktobar. To je već duga tradicija od preko četiri decenije i za to vreme mi smo ispoštovali sve zahteve društva i akademske zajednice koji se tiču naše osnovne delatnosti. Ove godine, zbog specifične situacije, proslavu obavljamo u vrlo skromin uslovima. Biće to jedan skroman opus sa malim prisustvom gostiju i diplomiranih studenata za koje smo upriličili da danas budu promovisani u svoja zvanja, odnonso u diplomirane inženjere i master inženjere. Diplomirani studenti će dobiti neke skromne poklone, a student koji je diplomirao sa najvišim prosekom tokom prošle školske godine biće nagrađen lap top računarom. Ove godine ćemo po prvi put nagraditi najbolje rangirane brucoše koji će na poklon dobiti 20 tableta, sve to u cilju promovisanja naše institucije, struke i ove vrlo važne privredne discipline, agronomije i prehrambene tehnologije.
Pred toga, tradicionalno će biti dodeljene nagrade ljudima koji su ispunili određene godine staža u ovoj obrazovnoj instituciji. Imamo jubilarne nagrade, pa će tri naša radnika dobiti nagrade za 30 godina i 3 radnika za 20 godina staža na Agronomskom fakultetu, rekao je dekan fakulteta.

Nastava se za sada održava na fakultetu

Nastava za brucoše je počela 1. oktobra, a u ponedeljak počinje nova školska godina i za ostale studente.
– Za sada smo se opredelili da nastava ide uživo, odnosno da studenti dolaze na predavanja, s obzirom na to da imamo relativno mali broj studenata, a dosta prostora, poštujući sve zdravstvene i higijensko-tehničke mere u vezi sa aktuelnom situacijom. U svakom slučaju, to je po preporuci ministarstava prosvete i zdravlja i Univerziteta u Kragujevcu. Ukoliko situacija bude zahtevala, preći ćemo na drugi model, a to je onlajn nastava, rekao je Tomo Milošević.

POSTAVI ODGOVOR