Čačanski bejbi bum

Čačanski bejbi bum

1

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU prethodna 24 časa u čačanskom porodilištu dogodio se pravi bejbi bum: rođeno je čak sedam beba, odnosno po jedna na svaka tri i po sata. Babice su od juče ujutro u 7.00 do jutros u 7.00 pomogle da na svet dođu dva dečaka i pet devojčica. Za to vreme u jedinom preostalom porodilištu u Moravičkom okrugu, u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja, ali su ih najavili za danas.

Vodosnabdevanje

slavina-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i lučanskog komunalnog preduzeća, na područjima njihove nadležnosti trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Slična situacija je i u Gornjem Milanovcu s tim što će tamo ipak do 12.00 sati bez vode biti Ulica Proleterskih brigada, dok će ostali potrošači vodom biti uredno snabdeveni.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 35 pacijenata i još 36 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 25 ambulantnih pregleda i 7 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 50 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka situacija

bio-prognoza-servis-obrPovoljniji termički uslovi danas će pogodovati većini hronično obolelih osoba, ali se izvestan oprez savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Promenljivo raspoloženje, problemi sa snom i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodan povećan oprez.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na putevima Moravičkog okruga dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. U jednoj nezgodi koja se dogodila na području Čačka jedna osoba zadobila je lake telesne povrede, u dve nezgode na teritoriji Gornjeg Milanovca dve osobe su lakše povređene, dok je u jednoj nezgodi na području Lučana jedna osoba takođe lakše povređena. Radari će danas brzinu kretanja saobraćaja kontrolisati na području Čačka i Ivanjice do 20.00 časova.

PODELI