Čačanski Fakultet tehničkih nauka na EcoFair sajmu

Čačanski Fakultet tehničkih nauka na EcoFair sajmu

Trudili smo se da budemo vrlo zapaženi na Sajmu, a poenta našeg nastupa bila je da pokažemo šta smo realizovali u budžetskoj godini što se tiče ekologije i zaštite životne sredine, kao i koje su nam ambicije za narednu godinu

0

Na 16. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa, koji je početkom oktobra održan u Beogradu, Čačak se predstavio 11. put za redom, a i ovoga puta je nastupio sa Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda.

Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika za oblast ekologije i zaštite životne sredine, kaže da je jednu od svojih prezentacija ove godine na Sajmu predstavio i čačanski Fakultet tehničkih nauka.

– Ovo je jedanaesta godina da Čačak učestvuje na ovom sajmu i uvek se trudimo da uspešno predstavimo grad kada je ovaj resor u pitanju. Jedno od glavnih pitanja naših lokalnih novinara je zašto baš nastupamo sa fakultetom iz Beograda. Saradnja sa njima datira iz vremena dok je postojala Mreža nulte emisije, ali naš čačanski fakultet nema manji značaj zbog toga. Fakultet tehničkih nauka je ove godine nastupio na Sajmu gde je promovisao priču vezanu za ležeće policajce od recikliranog materijala, a o tome su govorili Brankica Šutić, Neda Nikolić i Snežana Dragićević. Imali smo oko 19 prezentacija koje smo predstavili posetiocima sajma i trudili smo se da maksimalno budemo posvećeni svim temama koje su bile zadate – zelene površine Čačka, značaj i zaštita životne sredine, upravljanje i reciklaža otpada, prečistači za otpadne vode i druge teme. Drugog sajamskog dana predstavio se naš Start up centar, kao i JKP „Komunalac” sa podzemnim kontejnerima, a bilo je i reči o primarnoj selekciji otpada na gradskom području. Takođe, jedan čačanski privrednik se predstavio sa pričom o značaju izgradnje savremenih ekoloških kuća. Zadovoljni smo ovim nastupom, trudili smo se da budemo vrlo zapaženi jer smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja nastupa. Poenta našeg sajamskog nastupa bila je da pokažemo šta smo realizovali u budžetskoj godini i koje su nam ambicije za narednu godinu, rekla je Mirjana Đoković.

Prema njenim rečima, Sajmu su prisustvovali izlagači iz Srbije i drugih zemalja, ali ih je ove godine bilo izrazito manje nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

POSTAVI ODGOVOR