Претрага
[rstr_selector]

Čačanski „Komunalac“ spremno dočekao snežne padavine

Sneg koji je sinoć i noćas padao u Čačku otežao je kretanje vozila i pešaka. Čačanski „Komunalac“ je zadužen za čišćenje ulica na gradskom i prigradskom području i to prema prioritetima, kaže Miodrag Luković, direktor tehničkog sektora u ovom preduzeću. Po njegovim rečima, sneg ih nije iznenadio.
– Mi smo se organizovali i sinoć oko 19 časova krenuli smo da čistimo sa raspoloživom mehanizacijom, a mogu da kažem da nas sneg nije iznenadio. Celu noć smo čistili iako je sneg bio jačeg intenziteta, ali to nam nije predstavljalo problem. Jutros smo pojačali mehanizaciju i uključili veći broj radnika i na terenu je bilo pet ekipa. Ovog popodneva na terenu su četiri ekipe sa 14 radnika koji oslobađaju pešačke prelaze u delovima grada gde je to potrebno za normalno funkcionisanje i nesmetano kretanje naših sugrađana. Održavanje ulica i čišćenje snega radimo u skladu sa prioritetima i odlukom, odnosno nalogom nadzornog organa JP „Gradac“. Prioriteti su podeljeni na I, II i III i normalno je da se kreće od prvog pa nadalje. Drugi prioritet je od centra grada do Ljubića i Ljubić keja, prema Ulici 1300 kaplara, sa druge strane Čačanski bataljon i deo prema Slobodi. To je sve sinoć urađeno, ali s obzirom na padavine koje su se ponovile došlo je do naslaga snega još oko 10 centimetara. Na mnogim mestima smo morali da ponovimo čišćenje, a bacali smo i so tako da je jutros sve bilo odrađeno u okviru plana.
Treći prioritet su naselja Obrež, Atenica, Topalovo brdo, Ulica Gvozdena Paunovića, Loznica i Kulinovci i već sada smo na trećem prioritetu, a prolazi sa mehanizacijom su već više puta obavljeni u prvom i drugom prioritetu. S obzirom da su snežne padavine noćas najpre stale, pa su se pojačale, morali smo da se vraćamo na već očišćene deonice i u skladu sa situacijom na terenu i potrebama, čistili smo da bi obezbedili prohodnost za vozila i pešake na nivou pešačkih staza do radnih mesta u prvom prioritetu. Imamo dovoljne količine soli, sva mehanizacija je raspoloživa, radnici su tu i nastavljamo po planu kako bi sve doveli do nivoa bolje prohodnost i, ako bude potrebno, ponavljamo neke ulice u dogovoru nadzornim organom, rekao je Miodrag Luković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *