[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Čačanski sportski savez izabrao najuspešnije sportiste

U okviru obeležavanja Dana grada održana je svečana sednica na kojoj su, između ostalog, proglašeni najuspešniji sportisti i sportski radnici grada Čačka. Milorad Đondrić, predsednik Upravnog odbora Čačanskog sportskog saveza, rekao je da je ova organizacija već treći put vrši izbor najboljih sportista grada.

– Ove godine, najveća konkurencija je bila među muškarcima, gde je za najuspešnijeg proglašen Stefan Joksić, član Kluba kontaktnih sportova „Borac“. Ostali sportisti u seniorskoj konkurenciji su dobili priznanja za postignute rezultate tokom ove godine. U ženskoj konkurenciji je, kao i prošle godine, za najuspešniju sportistkinju izabrana Ivana Ilić, članica Atletskog kluba „ČAAK“. Za najuspešniji klub proglašen je Košarkaški klub „Borac“. U prethodnoj i ovoj sezoni „Borac“ je na prvom mestu u domaćoj košarkaškoj ligi Srbije i u ABA2 ligi, a ove sezone u obe lige ima samo po jedan poraz. Najuspešniji ženski klub je Rvački klub „Borac“, a devojke iz tog kluba su prvakinje države. Što se najuspešnijeg sportskog radnika tiče to je Marko Ivanović, direktor Košarkaškog kluba „“Borac““, koji se trudi da održi nivo i da postiže dobre rezultate. Nagrada za životno delo pripala je profesoru Aleksandru Stefanoviću u godini kada je bila i promocija knjige „Profesor sa Morave““, napisane o njemu.

I u kategorijama juniora, kadeta i pionira u muškoj i ženskoj kategoriji proglašeni su najbolji sportisti kojih je bilo puno u ovoj godini, a posebno su se istakli klubovi čiji su sportisti nominovani.

– To su Klub kontaktnih sportova „Borac“, Atletski klub „ČAAK“, Biciklistički klub „Borac“, a dosta dobre rezultate su postigli i članovi moto klubova. Između ostalog, nagrade su dobili i svi klubovi osoba sa smetnjama u razvoju koji su u svojim kategorijama postizali dobre rezultate, rekao je Milorad Đondrić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *