[rstr_selector]

Čajetina dobila dozvolu za sledeću fazu radova na zlatiborskoj gondoli

Opština Čajetina dobila je dozvolu za nastavak radova na izgradnji panoramske gondole, koja se odnosi na podizanje stubova od međustanice na Ribničkom jezeru do vrha Tornika. Bojana Božanić, direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor”, kaže da su pripremni radovi obavljeni, a aktivnosti na terenu bi trebalo da počnu ove nedelje.

Strm i šumovit teren uslovljava korišćenje dodatne mehanizacije

Prema njenim rečima, radi se o zahtevnom terenu zbog strmih padina, tako da će izvođači radova narednih dana odlučiti na koji način će obaviti montažu stubova.

– Naša obaveza po dobijanju građevinske dozvole bila je da pripremimo teren u smislu obezbeđivanja prostora za podizanje stubova, seče delova stabala gde se nalaze stubna mesta. Te aktivnosti su se radile u saradnji sa „Srbijašumama”, Upravom za šume i njihovim nadležnim institucijama ovde na terenu. Sve to je završeno, tako da naši izvođači ove nedelje mogu da krenu sa radovima. Radi se o dosta strmom delu Zlatibora i tu bi trebalo da pristupe građevinske mašine. Firma „Jedinstvo”, koja radi betonske radove, i „Amiga” koja će raditi montažu stubova obišli su teren i vrlo su zadovoljni onim što su videli. Smatraju da neće biti nekih većih problema u smislu dužeg trajanja radova, ali ipak će se možda odlučiti za korišćenje helikoptera tokom montaže stubova. Sigurna sam da će odabrati ono što je najbolje i najbrže. Verujem da radovi, u zavisnosti od vremenskih uslova, neće trajati duže od dva meseca, kaže direktorka „Gold gondola Zlatibor”.

Ona dodaje da se u drugoj polovini maja očekuje dolazak eksperata iz Francuske koji će pratiti nastavak radova i dati smernice za njihov završetak i za puštanje gondole u rad. 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *