Претрага
[rstr_selector]

Čeka se predlog linija gradskog i prigradskog saobraćaja

Gradska vlast u Čačku je posao prevoza putnika na teritoriji grada poverila Autoprevozu. Ovo preduzeće bilo je u obavezi da do 1. septembra Gradskoj upravi za urbanizam dostavi predlog linija u gradskom i prigradskom saobraćaju. Prema rečima Vesne Dmitrić, načelnice ove uprave, zahtev za dostavu predloga linija predat je Autoprevozu 15. jula. Ovim zahtevom Uprava za urbanizam je od Autoprevoza tražila da im se dostave predlozi i razlozi za uvođenje  novih i, eventualno ukidanje postojećih linija.

Gradska uprava za urbanizam je u obavezi da dobijeni predlog prosledi na Gradsko veće kako bi se doneo odgovarajući akt. Rok za donošenje akta je šest meseci od donošenja odluke o gradskom i prigradskom prevozu putnika koja je usvojena u julu.

Propisi Gradske vlasti

Odlukom je propisano da se linije uspostavljaju upravo sa potrebama stanovništva, ekonomskom isplativošću, razvojem grada i tehničkim uslovima. Zahvaljujući ovim propisima nove linije se mogu uvek uspostaviti, rekla je Dmitrić. Prema njenim rečima, linije moraju da sadrže broj, naziv linije, vrstu linije, trasu i spisak stajališta.

Zašto nema predloga?

Kako Vesna Dmitrić pretpostavlja, sa predlogom se kasni zbog sezone godišnjih odmora. Ona veruje da u Autoprevozu žele da zahtev detaljno sagledaju kako bi se napravio što bolji predlog linija.

Da podsetimo, dostavljanje predloga bio je jedan od uslova kako bi Autoprevozu bio poveren posao prevoza putnika.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *