[rstr_selector]

Čekajući nadležne u Kukićima: Drvene bandere dotrajale, betonske propadaju u kanalu

Problemi u snabdevanju električnom energijom već godinama su prisutni na području Mesne zajednice Kukići. U ovom selu ne prođe nevreme a da meštani ne ostanu u mraku. Prema rečima Gorana Kaplarevića, predsednika Saveta ove Mesne zajednice, njegove kolege iz prethodnog saziva su više puta upućivale apel čačanskoj Elektrodistribuciji kako bi se ovaj problem rešio, međutim odgovora koji bi rešio problem čestih nestanaka struje do sada nije bilo.

– Pojedini delovi Kukića pri najslabijem vetru ostaju bez jedne faze, jer su drveni stubovi dotrajali, a žice upletene u grane, pa nije retkost da meštani, često rizikujući, sami raspliću zamršenu elektromrežu. Treba samo videti na šta liče drvene bandere, da ih meštani nisu podupirali odavno bi pale, kaže predsednik ove Mesne zajednice i dodaje da je pre osam godina u selu rađena rekonstrukcija mreže, ali da ona nije završena u potpunosti.

Betonski stubovi stigli u selo, ali propadaju u kanalu

– Najveći paradoks je što su radnici Elektrodistribucije pre izvesnog vremena u selo dovezli betonske stubove, ali oni nikada nisu pobijeni u zemlju, već leže položeni u kanalu i propadaju. Imamo situaciju da više od 30 domaćinstava nema normalno snabdevanje strujom, zato što ne može da se zameni oko 300 metara niskonaponske mreže. Prepušteni sami sebi, da im ne bi pregorevali aparati, meštani su na žice okačili motke koje negde drže, a negde razmiču žice kako one ne bi varničile i pravile havariju. Nikada nismo dobili odgovor šta je razlog zbog kojega na mestu drvenih nisu zamenjene betonske bandere, kaže Kaplarević.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *