Cena grejanja u Čačku među najnižim u državi

Cena grejanja u Čačku među najnižim u državi

Za naše korisnike cena je visoka kakva god da je, s obzirom na visinu plata i penzija, ali kada se uporedi sa ostalim toplanama i kada se izračuna fiksni i varijabilni deo, naša cena je jedna od tri-četiri najniže u zemlji, kaže direktor JKP Za grejanje „Čačak“

0
Toplana Ljubić kej

Čačansku toplanu od ostalih u državi izdvajaju dve mere pogodnosti za korisnike grejanja – stimulacija koja podrazumeva 5% smanjenja cene redovnim platišama, kao i struja koja se koristi u svim podstanicama u gradu a korisnicima je uračunata u cenu. I pored poskupljenja koje je izvršeno u januaru, cena grejanja čačanske toplane i dalje je jedna od najnižih u državi, ističe Danko Ćalović, direktor JKP Za grejanje „Čačak“.
-Za naše korisnike cena je visoka kakva god da je, s obzirom na visinu plata i penzija, ali kada se uporedi sa ostalim toplanama i kada se izračuna fiksni i varijabilni deo, naša cena je jedna od tri-četiri najniže u zemlji, može se meriti sa cenama u Nišu, Vranju i Leskovcu. Uzimajući u obzir meru stimulacije smanjenja cena od 5% redovnim platišama, zatim  električnu energiju  koja je korisnicima uračunata u samu cenu a koristi se u svim podstanicama i koju 90% drugih toplana ne primenjuje, mi smo možda i najjeftinija toplana u zemlji. Korisnicima to možda ne deluje tako, pogotovo kada su u pitanju računi za januar mesec koji čini 25% od ukupne grejne sezone, s obzirom da je to najhladniji mesec i da je tokom njega grejanje produženo. Biće skupo, ali će naše preduzeće „Srbijagasu“ platiti kreditom, pa ćemo naše korisnike sačekati koliko bude potrebno da polako pristignu sa plaćanjem, navodi direktor čačanskog JKP za grejanje.

Pohvala za redovne platiše

Ono što je pozitivno jeste podatak da je broj korisnika koji na vreme plaćaju svoje račune veliki, takođe i da su građani koji su tokom prethodnih godina imali zaostala dugovanja počeli sa njihovom isplatom, kaže Ćalović.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim redovnim platišama kojih zaista ima mnogo. Sama naplata za prethodnu godinu je preko 100%, što znači da je naplaćeno i više nego što je fakturisano. To podrazumeva da polako naplaćujemo i zaostala potraživanja koja su godinama u sistemu za naplatu.

POSTAVI ODGOVOR