Претрага
[rstr_selector]
Vesna Stambolić

Centar za kulturu i sport u Lučanima razdvojen na dve ustanove

S obzirom na to da zakon više ne dozvoljava da se ista ustanova bavi i kulturom i sportom, Opštinsko veće u Lučanima je donelo zaključak kojim je ugašen Centar za kulturu i sport. Vesna Stambolić, predsednica opštine Lučani, kaže da će ova opština ubuduće imati Kulturni centar za sve vezano za oblast kulture, dok je sport prešao u nadležnost Opštinske uprave.

– Sav posao vezan za sport obavljaće Sportski savez opštine Lučani u saradnji sa za to zaduženim referentom Opštinske uprave. Oni su raspisali konkurs i sredstva koja su opredeljena opštinskim budžetom raspoređena su na sve sportske klubove u opštini koji su se javili na konkurs. Naravno, postoji pravilnik po kojem se ta sredstva dodeljuju, kriterijumi su poznati i svi klubovi moraju da opravdaju svaki utrošen dinar. To znači da će sport biti pod budnim okom, a nadam se da su im sredstva pravično raspoređena. Naša opština ima veliki broj sportskih klubova i sportista pojedinaca, tako da je zaista bio veliki broj onih koji su aplicirali za sredstva iz budžeta, kaže Stambolić.

I novac za kulturu će i dalje biti budžetski

Što se budućeg Kulturnog centra tiče, predsednica opštine Lučani kaže da je registracija firme u toku, ali da velikih i dramatičnih promena u odnosu na pređašnje stanje neće biti.

– Ono što su oni koji su zaduženi za kulturu do sada radili u Centru za kulturu i sport opštine Lučani, radiće i ubuduće. Baviće se pripremom i organizacijom programa za Sabor trubača, organizovaće uobičajene kulturne manifestacije poput pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija, a sredstva će i dalje dobijatiiz opštinskog budžeta. Budući Kulturni centar pomagaće i sufinansirati „Petrovdanski sabor“ u Kotraži, Sabor rok end rola u Lučanima, Sabor kumova u Guči i drugemanifestacije koje su namenjene za očuvanje kulturne i istorijske tradicije opštine Lučani, rekla je Stambolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *