Četiri titule prvaka Srbije za bicikliste Borca

Četiri titule prvaka Srbije za bicikliste Borca

Do kraja biciklističke sezone na drumu ostale su još dve trke za Kup Srbije koje će održati u Subotici i Somboru u oktobru

0
Kadet Boško Veličić pobedjuje brdsko prvenstvo, Čačak 2020

U organizaciji biciklističkog kluba Borac i Biciklističkog saveza Srbije u Čačku je u subotu održano Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji.

U prepodnevnim satima je voženo brdsko prvenstvo sa startom u Beljini uz uspon preko Pridvorice do vrha Jelice. U zavisnosti od uzrasne kategorije vožena je odgovarajuća kilometraža. Od čačanskih biciklista najbolji utisak su ostavili kadeti Boško Veličić i Dejan Cogoljević, koji su osvojili prvo i treće mesto, kao i masters Bojan Vasović koji je osvojio prvo mesto. Senior Marko Danilović i poletarac Stefan Vučićević i masters Toni Smiljanić osvojili su treća mesta.

U popodnevnim satima su vožene ulične trke, u kojima se pobednik dobijao na osnovu osvojenih bodova. Start i cilj je bio u centru grada, a vozilo se ulicama najužeg centra Čačka. Dužina jednog kruga bila je 1300 metara. Kako je kiša povremeno padala, staza je bila veoma klizava, tako da je bilo više padova, ali na sreću bez većih posledica. Kadeti Borca su ostavili najbolji utisak, ovaj put Dejan Cogoljević je osvojio prvo, a Boško Veličić četvrto mesto. Masters Bojan Vasović u svojoj kategoriji je objedinio titulu, a Miroslav Bogdanović je opet bio treći. Od seniora se očekivala medalja, ali ovaj put bolji su bili biciklisti Partizana koji su osvojili prva tri mesta, a Marko Danilović je osvojio četvrto mesto.

Sabirajući rezultate sa oba prvenstva sistemom bodovanja, napravljen je generalni plasman za „Nagradu Čačka“. U seniorskoj konkurenciji prva dva mesta osvojili su biciklisti Partizana Admir Kolašinac i Dušan Veselinović, dok je Marko Danilović osvojio treće mesto. Kod kadeta prvi je bio Dejan Cogoljević ispred Luke Bojovića iz kraljevačkog Metalca i svog klupskog druga Boška Veličića. U kategoriji Masters – C Bojan Vasović je osvojio još jedno prvo mesto, a Miroslav Bogdanović treće. U kategoriji poletaraca Stefan Vučićević osvojio je treće mesto.

Do kraja biciklističke sezone na drumu ostale su još dve trke za Kup Srbije koje će održati u Subotici i Somboru u oktobru.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR