„Chips way” otkupio rekordne količine domaćeg krompira

„Chips way” otkupio rekordne količine domaćeg krompira

„Chips way” planira da iduće godine otkupi oko 4 hiljade tona krompira koji će biti proizveden od semena iz Zablaća i sa Golije i da u tu svrhu napravi novo skladište

0

U čačanskoj fabrici „Chips way” privodi se kraju otkup krompira, a otkupljene količine ovog povrća, po rečima direktora Tomislava Bajevića, do sada su rekordne.

Krompir iz Čačka i okoline bez konkurencije po kvalitetu

Bajević kaže da, iako godina nije bila naklonjena ratarima, krompir koji je proizveden u čačanskim selima i na obroncima Golije i dalje je bez konkurencije po kvalitetu, zbog čega se već prave planovi za narednu godinu.

– Mi smo primili preko 8,5 hiljada tona krompira, od čega 2,5 hiljade tona iz Čačka, Dragačeva, Ivanjice, Zablaća i Slatine. Da ne umanjujem kvalitet krompira iz Vojvodine, ali mislim da je ovaj iz Čačka i okoline najbolji. Zbog toga planiramo da iduće godine iz Čačka otkupimo oko 4 hiljade tona, a samo za to moramo napraviti novo skladište. Moram da naglasim da će sav taj krompir biti proizveden od semena iz Zablaća i sa Golije. Iako je fabrika iz vremena bivše Jugoslavije bila jedina koja se bavi ovim poslom, ni tada nije preradila toliko krompira kao što je to danas slučaj, niti je imala bolju kooperaciju sa Čačkom i okolinom kao što sada ima, zaključuje Bajević.

POSTAVI ODGOVOR