[rstr_selector]

Da komšiji crkne krava…

Stanovnici Lozničkog polja skoro sedam godina čekaju da se izgradi 300 metara vodovodne i kanalizacione mreže, kako bi se okončali njihovi dugogodišnji komunalni problemi. Znajući ovdašnje prilike, svako bi najpre pomislio da je odlaganje ovog posla nedostatak novca, međutim to ovde nije slučaj.

Novac je obezbeđen još 2007. godine, a posao je poveren gradskom preduzeću za vodosnabdevanje. Kada su radnici Vodovoda te godine izašli na teren i započeli radove, pojedini meštani ovog prigradskog naselja usprotivili su se da cevi prođu kroz njihova imanja. Radnici su tada, pokupili alat i nisu se vraćali ostavivši stanovnike ovog naselja da i dalje kubure sa kanalizacijom. Deo neizgrađene komunalne mreže muči veliki broj domaćinstava duž puta za Loznicu u blizini gradskog groblja. Nerešeni imovinsko pravni odnosi neće biti prepreka za Violetu Marković, predsednicu Mesne zajednice „3. decembar“ da ove godine pokuša da izmenom ranijeg projekta Vodovod konačno uradi posao za koji je 2007. dobio novac iz budžeta.

 

– Između MZ „3. decembar“, tadašnje opštine Čačak i preduzeća Vodovod, 2007. godine je potpisan ugovor o izgradnji 300 metara vodovoda i kanalizacije. Grad je uplatio sredstva Vodvodu, po mojim saznanjima to je bio iznos od oko 11 miliona dinara, kolika je bila predračunska vrednost čitavog projekta, međutim, Vodovod do dana današnjeg taj posao nije uradio – izjavila je Violeta Marković.

Pored otežavajućih okolnosti od ranije da imovinsko pravni odnosi nisu rešeni, ona kaže da su se u međuvremenu promenili zakonu i propisi pa stoga ni stari projekat sada ne može biti primenjen.

– Da bismo taj posao priveli kraju sada je neophodno još 400 000 dinara za neophodne dozvole i izmenu projekta . Ja ne nameravam da odustanem od ovoga, ovaj posao mora da se završi – zaključuje Markovićeva.

U Vodovodu poriču da su za navedeni posao dobili 11 miliona dinara. Božidar Gavrilović, tehnički direktor ne spori da posao nije urađen.

– Tačno je da je taj ugovor potpisan 2007. godine i to za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Vodovod je još tada za potrebe tog posla kupio neophodan repromaterijal, koji i danas postoji i čeka da bude upotrebljen. Nažalost, te iste godine obustavljeni su radovi u Loznici zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa. Međutim Vodovod je potpisao ugovor vredan 3 170 000, nama je prebačen avans i mi smo za taj avans i kupili materijal. Nema govora o 11 miliona. Mnogo je sastanaka održano oko tih problema i na kraju smo u ponedeljak postigli dogovor da se uradi kompletna revizija tog projekta pošto su sada potpuno drugi uslovi – samatra Božidar Gavrilović koji očekuje da će Vodoprovredna organizacija projekat iz 1996. godine uraditi po novima zahtevima. On je dodao da će se radovi nastaviti odmah po dobijanju građevinske kao i drugih neophodnih dozvola.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *