Da li Čačani dobijaju nove sugrađane?

Da li Čačani dobijaju nove sugrađane?

„Imamo konkretna saznanja da je pre mesec dana određeni broj migranata bio priveden i boravio u prostorijama PU Čačak. I mnogobrojni građani Čačka su nam se obraćali sa informacijama da su zaista viđali veći broj migranata ispred Policijske uprave”, kaže Šipetić

0

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku danas je uputila zvaničan dopis Policijskoj upravi u Čačku u kome postavlja niz pitanja i traži od PU Čačak da potvrdi ili demantuje informaciju da je pre mesec dana 20 migranata privedeno u prostorije PU u Čačku.

„Da li je tačno da su bili bez ikakvih dokumenata i da su svi navodili 1. januar kao datum rođenja? Zna li Policijska uprava Čačak na šta se odnosi lokalni akcioni plan, koji je Skupština grada donela 26. marta prošle godine, a tiče se unapređenja položaja migranata u Čačku do 2021. godine? Postoje li neka saznanja o nameri zbrinjavanja migranata u određenim ustanovama u našem gradu, prema dogovoru sa međunarodnim institucijama?“, neka su od pitanja koja se navode u dopisu.

„Svi migrant su prijavili istim datum rođenja”

Đorđe Šipetić, odbornik Dveri u Skupštini Grada Čačka, kaže da su pitanja o migrantima poslata jutros na adresu Policijske uprave, a odgovor se očekuje tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

– Imamo konkretna saznanja da je pre mesec dana određeni broj migranata bio priveden i boravio u prostorijama PU Čačak. I mnogobrojni građani Čačka su nam se obraćali sa informacijama da su zaista viđali veći broj migranata ispred Policijske uprave. Interesantno je da su svi migranti prijavili isti datum rođenja, jer verovatno žele da prikriju nešto, da li su u pitanju krivična dela, pravi broj godina života ili nešto drugo, ali takva činjenica da su svi rođeni istog dana je prosto nemoguća, ističe Šipetić.

POSTAVI ODGOVOR