Претрага
[rstr_selector]

Đačke uniforme u drugom polugodištu

U Medicinskoj školi u Čačku, početkom ove školske godine pokrenuta je inicijativa da se ponovo uvede obaveza nošenja đačkih uniformi. Inicijativu su pokrenuli sami đaci, a početkom drugog polugodišta svi će biti uniformisani.

Milorad Blagojević, direktor škole, otkriva kako će izgledati uniforme učenika Medicinske i koliko će one koštati roditelje.

– Postupak nabavke radne odeće je u toku i dogovor je da se to realizuje na kraju prvog polugodišta, ustvari početkom drugog polugodišta. Da sada ne bi opterećivali budžet, pred Novu godinu, nego ćemo to sve lepo odraditi do kraja godine i za vreme đačkog raspusta, tako da će učenici Medicinske škole uniformu početi da nose u drugom polugodištu, znači prvog dana drugog polugodišta trebalo bi da učenici prve, druge, treće i četvrte godine da ponesu radnu odeću. Radna odeća će biti u skladu sa trendom u modi, devojke, učenice, đaci naše škole nosiće kecelje sa kaišem oko struka i kragnicom oko vrata, a dečaci, najverovatnije, koledž jaknice u obliku jakni, ustvari đačkih bluza. Verovatno, od dve boje, bledo zelene – medicinske boje iz hirurškog bloka ili boja zgrade – bordo, doduše svetlija nego što je boja škole. U zadnjoj nedelji prvog polugodišta, đaci će izabrati boju. Imamo tri ponude, slične su cene i model će odabrati đački parlament. Cena uniforme biće oko 2.500 dinara i roditelji će je platiti u četiri rate.

Materijal će biti balon svila, neće se gužvati, đaci će uvek biti pristojno ispeglani i obučeni, tako da neće biti nikakvih problema – izjavio je Milorad Blagojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *