I dalje burno u Skupštini Čačka

I dalje burno u Skupštini Čačka

Jučerašnji dan u Skupštini Čačka Vladica Gavrilović iz Nove Srbije ocenio je kao burnu političku diskusiju u kojoj je opozicija izvojevala, kako kaže, Pirovu pobedu jer sve pobede u Skupštini treba da budu u interesu grada i građana, a ne vlasti ili opozicije, naglasio je

0

Vladica Gavrilović iz Nove Srbije ocenio je jučerašnji dan u Skupštini Čačka kao burnu političku diskusiju u kojoj je opozicija, kako kaže, po ko zna koji put pobedila. Ipak, on tu pobedu naziva Pirovom jer smatra da nije dobro da se na dnevnom redu skupštinskih zasedanja nađu tačke koje je nemoguće podržati.

– Sigurno da je to Pirova pobeda kad se dođe do toga da se skidaju, odnosno ne usvajaju određene tačke dnevnog reda koje je Gradsko veće pre toga predložilo Skupštini. Primer za to je predlog odluke da se za 17 ari isplati 23.000 evra. Dakle 1.300 evra po aru za šestu klasu poljoprivrednog zemljišta uz samu Moravu u Atenici, na deponiji Prelići gde uskoro, zbog širenja korita reke, zemljišta neće ni biti, kaže Gavrilović.

Povlašćeni status supruge jednog od direktora

Šef odborničke grupe Nove Srbije u čačanskoj Skupštini kaže da su odbornici opozicije svojim argumentima ubedili ostale odbornike da odustanu od te tačke dnevnog reda.

– Ipak, veći je problem kako je tako nešto prošlo Gradsko veće i ko u tome učestvuje. Na kraju smo saznali, ili bolje reći došli do činjenice da se radi o zemljištu čija je vlasnica supruga jednog direktora iz redova Srpske napredne stranke. Rekli su nam to članovi vladajuće koalicije zbog čega smo postavili pitanje o čemu se tu radi i kakva su to namirivanja. Očigledno je da se radi o nečijem povlašćenom statusu, što smo mi na kraju i dokazali, kaže Gavrilović.

Izostale biografije budućih direktora

Gavrilović kaže da je problem bio i to što uz imena kandidata za vršioce dužnosti direktorskih funkcija u javnim preduzećima i ustanovama nisu bile priložene njihove biografije.

– Kontradiktorno je da imamo biograije kada delimo decembarske nagrade grada Čačka, a da one izostanu prilikom izbora direktora. Da li se oni stide svojih biografija ili ne, ne znam, ali je biografije je neophodno priložiti. U nekim slučajevima se radi o izuzetno mladim ljudima koji, na kraju krajeva, treba da dobiju podršku za početak svog rada i da znaju kako treba da se ponašaju pred Skupštinom. Vladajuća većina ima većinu, mogu da izaberu koga hoće, ali prvi kontakt je važan i za te ljude koji će sa odbornicima morati da se sretnu i prilikom usvajanja izveštaja o radu i u nekim sličnim prilikama, rekao je Gavrilović.

POSTAVI ODGOVOR