[rstr_selector]

Дан пешачења – субота 23. септембар

Стаза почиње од Великог парка, полазак је у 10 сати а окупљање 15 минута раније у парку код фонтане. Траса пешачења ће бити кроз Парк Младост до бране, и даље Стазом здравља до Парменца

Планинарски савез Србије организује Дан пешачења који ће бити одржан у суботу 23. септембра. Реч је о републичкој акцији која се одржава широм Србије под слоганом „Корак ближе здрављу”.

Тог дана, Планинарско друштво „Каблар” ће за грађане Чачка организовати пешачење стазом дугом око 9 километара, најавио је Александар Бараћ, председник Друштва. Саговорник је нагласио да стаза није захтевна, па су стога сви суграђани позвани да се прикључе овој акцији и буду корак ближе здрављу.

– Програм Дана пешачења у Србији уклопљен је у Европску недељу пешачења, тако да ће ове године те две манифестације бити у истом периоду. Планинарско друштво „Каблар” традиционално организује шетњу која је намењена свим категоријама наших суграђана. Стаза почиње од Великог парка, полазак је у 10 сати а окупљање 15 минута раније у парку код фонтане. Траса пешачења ће бити кроз Парк Младост до бране, затим прелазимо брану и Стазом здравља идемо до Парменца где ћемо организовати кратко окрепљење за све учеснике акције. Након одмора од 30 минута враћамо се истом стазом у правцу бране. Ту се манифестација завршава. Дужина стазе је око 9 километара, а ако неко буде осећао потребу да скрати стазу то је могуће, из разлога што је траса повратка идентична са трасом којом се крећемо до Парменца. На место поласка треба доћи 15 минута раније како бисмо разменили информације око организације пешачке туре.

Чланови Планинарског друштва Каблар ће свим учесницима манифестације бити на располагању и даваће корисне информације онима који су заинтересовани за активности планинара и све видове рекреације у природи, рекао је Александар Бараћ.

– Они ће бити распоређени на стази и расположени да помогну и дају корисне савете. Такође, даваће информације о активностима Планинарског друштва „Каблар” у наредном периоду, тако да суграђани могу сазнати више о нашим активностима које могу да им буду интересантне. Сви су добродошли. Позвали смо удружења грађана и остала спортска удружења. Контактирали смо школе и предшколске установе и очекујемо да ће сви наћи пар сати да уживају у природи и посвете се здрављу. И удружења особа са посебним потребама ће бити присутна. Они ће своју шетњу завршити код бране, јер и њима желимо да пружимо шансу да пређу тај први део стазе који је намењен свима.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести