Danas je počeo 59. Sabor trubača u Guči

Danas je počeo 59. Sabor trubača u Guči

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči održava se od 8. do 11. avgusta, a svečano otvaranje održano je danas u 11 sati kraj Spomenika trubaču

0

Iz Guče će, po 59. put, odjeknuti zvuk trube iz grla najboljih trubača Srbije, a za prestižne saborske nagrade boriće se 16 najboljih trubačkih orkestara. Osim tradicionalnih nastupa i takmičenja trubačkih orkestara, promocije narodnog stvaralaštva i srpske kulturne baštine, program će biti obogaćen koncertima poznatih estradnih umetnika. Ove godine glavni deo programa se seli u crkvenu portu gde će se održati finalno takmičenje i nastupi najpoznatijih trubačkih orjestara i izvodjača etno muzike. Na Pozornici Kulturnog centra posetioci će imati priliku da uživaju u takmičenjima mladih orkestara, nastupima folklornih i pevačkih grupa i izboru najlepše narodne nošnje. Novina ove godine je uvođenje malih pozornica kod Spomenika trubaču i Poreske uprave gde će nastupati brojni trubački orkestri iz zemlje i inostranstva.

Danas počinju takmičenja i koncertni sadržaji

Današnji program počinje otvaranjem izložbe samoukih likovnih umetnika iz Dragačeva, Kovačice, Uzdina i Oparića u Muzeju trube, dok se nešto kasnije očekuje otvaranje Sajma knjiga i predstavljanje knjiga i publikacija o Dragačevu u sali Kulturnog centra. Muzički program počinje u 16 časova na Pozornici kulturnog centra, a od 17 časova na istoj pozornici kreće i prvo takmičenje.
U večernjim časovima počinje program na Glavnoj pozornici u crkvenoj porti gde od 20:30 nastupa orkestar Saše Krstića, dok će od 21:30 koncert održati orkestar Dejana Jevđića uz pratnju vokalnih solista Danice Krstić i Baneta Ševića. Ljubitelji zabavne muzike mogu posetiti koncert grupe Crvena jabuka koji počinje u 23 časa.

Sutra koncert pobednika prošlogodišnjeg Sabora

U petak 9. avgusta na Pozornici kulturnog centra održaće se takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje, a u večernjim satima će ovde nastupiti Čeda Marković i trubački orkestar Stefana Mladenovića. Na Glavnoj pozornici biće održan koncert pobednika 58. Dragačevskog sabora kao i nastup trubačkih orkestara Bobana i Marka Markovića uz pratnju Biljane Krstić.

Finalno takmičenje trubača u subotu

U subotu 10. avgusta sa početkom u 20 časova na Glavnoj pozornici u crkvenoj porti biće održano Finalno takmičenje trubačkih orkestara pod nazivom „Sa Ovčara i Kablara”. Za prestižne nagrade boriće se 16 najboljih trubačkih orkestara iz cele Srbije. Proglašenje pobednika zakazano je za 23 časa i 30 minuta, a program će biti zatvoren nastupom Dejana Petrovića i Big benda.

Brojne muzičke zvezde zatvaraju 59. Sabor trubača

Poslednjeg dana ovogodišnjeg Sabora trubača održaće se koncert pobednika 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči sa početkom u 20 časova. Nakon ovog tradicionalnog koncerta očekuje se nastup orkestra Dejana Lazarevića, a poslednji koncert u okviru ovogodišnjeg izdanja Sabora održaće Tropiko bend.

POSTAVI ODGOVOR