[rstr_selector]

Danas u Čačku počinje „Etno fest“

Danas u Čačku počinje Međunarodni festival folklora „Etno fest” koji će okupiti oko 150 učesnika. Ovo je treći po redu „Etno fest” koji organizuju Turistička organizacija Čačka, Grad i Kulturno umetničko društvo „Dule Milosavljević Žele”.

„Etno fest“ u kalendaru UNESK-a

Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka, ističe da se ova manifestacije od ove godine nalazi u kalendaru UNESK-a.

– Ta činjenica čini ovaj festival dosta značajnijim u svetu folklora. Na Balkanu trenutno postoje samo četiri takve manifestacije koje su u organizaciji UNESK-a. Prisustvovaće pet ansambala iz isto toliko zemalja, iz Slovačke, Grčke, Poljske, Italije i Makedonije, uz domaćina KUD „Dule Milosavljević Žele”. Očekujemo 150 inostranih gostiju, što je sa turističke strane veoma značajno jer će oni tokom boravka posetiti sve turističke lokalitete u Čačku, kaže Jakovljević.

Festival počinje večeras u 20 časova na gradskom trgu u Čačku, a 21. jula će se preseliti na veliku scenu u Prislonici gde će se program nastaviti u okviru manifestacije Sabor frulaša „Oj Moravo”. Za sutra je predviđeno da program snima Radio televizija Srbije u emisiji „Šarenica” koja će se održati na gradskom trgu, a nakon toga planirana je kratka poseta banji Gornja Trepča.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *