[rstr_selector]

Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji

Dani Danila Bate Stojkovića ove godine se održavaju od 10. do 12. avgusta, a čast da otvori ovu manifestaciju imaće dramski pisac Dušan Kovačević kao i Slobodan Šijan, reditelj kultnog filma „Ko to tamo peva”. Ljiljana Dragutinović će u pratnji benda „Vlada i Bajka” pevati omiljene pesme Bate Stojkovića, a Milan Caci Mihailović će govoriti o životu ovog i mnogih drugih poznatih glumaca.

– Sve ovo se dešava 10. avgusta od 18 časova u hotelu „Zepter” gde će biti postavljena izložba od 50 glumačkih portreta, a nakon toga u 19 i 30 časova kreće svečano otvaranje desetih jubilarnih Batinih dana. Otvaramo koncertom „Vlade i Bajke” i pesmom Ljiljane Dragutinović kao i predstavom Ljiljane Stjepanović i Elizabete Đorevske „Dva mirisa ruže”, kaže Nikola Džamić, jedan od organizatora manifestacije i dugogodišnji prijatelj Bate Stojkovića.

Nove sadnice u znak sećanja na preminule glumce

Na Batin rođendan, 11. avgusta, u Parku glumaca biće priređeno sećanje na velikane našeg glumišta, a biće zasađene nove sadnice u znak sećanja na nedavno preminule glumce.

– Ove godine ćemo zasaditi stablo Mileni Dravić, Predragu Ejdusu, Marku Nikoliću i Voji Miriću, našem uvaženom komšiji iz Trstenika. Nakon toga ćemo autobusom koji je specijalno urađen za naše potrebe, a to je replika autobusa iz filma „Ko to tamo peva”, prevesti glumce do statue Dragana Nikolića, a onda ćemo posetiti most koji je sagrađen prošle godine koji je posvećen najboljem filmu 20. veka po oceni stručne javnosti – „Ko to tamo peva”. Tu ćemo imati mali program, poeziju posvećenu glumcima, a uveče od 20 časova biće odigrana pozorišna predstava „Profesionalac” koja je obeležila život Bate Stojkovića, kaže Džamić.

Zlatnik Bate Stojkovića za Olgu Stojković

Završetak festivala predviđen je za 12. avgust kada je na programu poezija u čast Bate Stojkovića, a uveče će biti prikazan film „Bata u Vrnjačkoj Banji za sva vremena”, dok će „Teatar 91” iz Aleksinca izvesti komediju „Tetka od milion dolara”.

– Posle ovog programa ćemo na svečanom zatvaranju našim zaslužnim prijateljima, hotelijerima i svima onima koji su nas pomagali proteklih deset godina uručiti zahvalnice, predsednik opštine će Dušanu Kovačeviću uručiti poklon i premijerno mogu da vam kaže da će Zlatnik sa likom Bate Stojkovića dobiti Olga Stojković koja nam je ukazala poverenje da se bavimo jednim tako velikim, a skromnim čovekom, rekao je Džamić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *