Dejan Mijatović pred susret sa Megom: Treba nam koncentracija i disciplinovana igra...

Dejan Mijatović pred susret sa Megom: Treba nam koncentracija i disciplinovana igra u napadu

Igrači trenutno doživljavaju krizu takmičarskog rezultata, ali svaki do njih ima svoje kvalitete i mislim da bi trebalo da razmišljaju o tome da imaju svoj rejting i u ovoj ligi i na košarkaškom tržištu. A kada budemo uspeli da napravimo spoj ličnih ambicija i timske ambicije, sigurno ćemo imati konkurentan i pravi tim.

0

U okviru 9. kola ABA lige košarkaši Borca sutra gostuju ekipi Mege. Čačane će sa klupe voditi, Dejan Mijatović, nekadašnji igrač i trener Borca, koji o sutrašnjoj utakmici kaže da će biti dosta zahtevna, imajući u vidu profil protivnika.

– Sigurno dosta zahtevna utakmica za nas s obzirom na profil protivnika protiv koga igramo. To je tim koji je sastavljen od mladih igrača, izuzetno talentovanih igrača selektovanih po izuzetnim predispozicijama, zajedno sa iskusnim Gagijem Milosavljevićem i plejmejkerom Rorijem. To je jedan spoj mladosti i iskustva. Tako da ćemo sa tog aspekta imati izuzetno zahtevnu utakmicu. Moramo da zaustavimo igru Mege u kontrnapadu, što je njena glavna odlika i praktično najveći broj poena, posle skinute lopte, dolazi iz tih kontranapada. Takođe ćemo morati da iskontrolištemo ofanzivni skok, tako da će nam trebati mnogo koncentracije i fokusa, a sa druge strane moraćemo da igramo disciplinovano u napadu.

S obzirom na to da je odradio tek nekoliko treninga, Mijatović  ističe da je veoma zadovoljan odnosom igrača prema radu. On očekuje da će Borac uskoro izaći iz rezultatske krize, jer ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača.

– Izuzetno sam zadovoljan odnosom igrača prema radu i njihovim prijemom informacija– onoliko koliko sam ovaih dana imao priliku da radim sa njima. Oni trenutno doživljavaju krizu takmičarskog rezultata. Inače, momci imaju svoje kvalitete, svaki od njih ima dosta toga ,,odigranog u nogama” i mislim da bi trebalo da razmišljaju o tome da sigurno imaju svoj rejting u ovoj ligi i na košarkaškom tržištu što se igračkog kvaliteta tiče. To treba da poštuju kod sebe, a to poštovanje treba da prenesu na utakmice, na teren i na klub u kome igraju. Kada budemo uspeli da napravimo spoj tih ličnih ambicija i timske ambicije, sigurno ćemo imati konkurentan i pravi tim.

POSTAVI ODGOVOR