[rstr_selector]

Дејан Мијатовић пред сусрет са Мегом: Треба нам концентрација и дисциплинована игра у нападу

,,Морамо да зауставимо игру Меге у контранападу, што је њена главна одлика и практично највећи број поена, после скинуте лопте, долази из тих контранапада.“…

У оквиру 9. кола АБА лиге кошаркаши Борца сутра гостују екипи Меге. Чачане ће са клупе водити, Дејан Мијатовић, некадашњи играч и тренер Борца, који о сутрашњој утакмици каже да ће бити доста захтевна, имајући у виду профил противника.

– Сигурно доста захтевна утакмица за нас с обзиром на профил противника против кога играмо. То је тим који је састављен од младих играча, изузетно талентованих играча селектованих по изузетним предиспозицијама, заједно са искусним Гагијем Милосављевићем и плејмејкером Роријем. То је један спој младости и искуства. Тако да ћемо са тог аспекта имати изузетно захтевну утакмицу. Морамо да зауставимо игру Меге у контранападу, што је њена главна одлика и практично највећи број поена, после скинуте лопте, долази из тих контранапада. Такође ћемо морати да исконтролишемо офанзивни скок, тако да ће нам требати много концентрације и фокуса, а са друге стране мораћемо да играмо дисциплиновано у нападу.

С обзиром на то да је одрадио тек неколико тренинга, Мијатовић  истиче да је веома задовољан односом играча према раду. Он очекује да ће Борац ускоро изаћи из резултатске кризе, јер има доста искусних и квалитетних играча.

– Изузетно сам задовољан односом играча према раду и њиховим пријемом информација– онолико колико сам ових дана имао прилику да радим са њима. Они тренутно доживљавају кризу такмичарског резултата. Иначе, момци имају своје квалитете, сваки од њих има доста тога ,,одиграног у ногама” и мислим да би требало да размишљају о томе да сигурно имају свој рејтинг у овој лиги и на кошаркашком тржишту што се играчког квалитета тиче. То треба да поштују код себе, а то поштовање треба да пренесу на утакмице, на терен и на клуб у коме играју. Када будемо успели да направимо спој тих личних амбиција и тимске амбиције, сигурно ћемо имати конкурентан и прави тим.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *