Delovi Moravičkog okruga stradali od grada i kiše

Delovi Moravičkog okruga stradali od grada i kiše

Najveće štete su u podovčarskim selima - Markovici, Rtrarima, Dučalovićima, a prema prvim procenama najgore je prošla Kravarica gde ima dosta kvarova i na elektromreži

0

Pojedine delove Srbije, među kojima je i Moravički okrug, noćas je pogodilo nevreme praćeno pljuskovima, gradom i jakim vetrom. U delu lučanske opštine je pričinjena šteta na poljoprivrednim kulturama, nekategorisanim putevima i određenim stambenim objektima, ali po rečima Zorana Vučićevića predsednika opštinskog Štaba za vanredne situacije, obim štete još uvek nije poznat.
– Grad je padao u pojedinim delovima opštine, duvao je olujni vetar što je ostavilo posledice na poljoprivredne kulture, nekategorisane puteve, kao i opštinske puteve I i II reda, a ima štete i na pojedinim stambenim i pomoćnim objektima na kojima su oštećeni krovovi. Ekipe Javnog preduzeća“Dragačevo putevi“ sa mehanizacijom su na terenu, i rade na saniranju puteva kako bi što pre bili prohodni, pre svega opštinski, ali i putevi na seoskom području. Najveće štete su u podovčarskim selima – Markovici, Rtrarima, Dučalovićima, a prema prvim procenama najgore je prošla Kravarica, gde ima dosta kvarova i na elektromreži, rekao je Vučićević i dodao da će se tokom dana prikupljati podaci o šteti, kako na putevima, tako i na poljoprivrednim kulturama i stambenim objektima.

U Gornjem Milanovcu nema veće štete

Na području Gornjeg Milanovca nije bilo jakog grada, ali je olujni vetar uslovio veliki broj kvarova na elektromeži, a zbog kiše je bilo izlivanja površinskih voda, kaže Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac.
– Bilo jake kiše i olujnog vetra, a grada je bilo mestimično slabijeg intenziteta i nemamo još uvek prijava da je negde bilo štete od grada. Na gradskom području je bilo izlivanja površinskih voda, na više mesta, i začepljenja kanalizacione mreže jer instalacije nisu mogle da prihvate veliku količinu vode. Ekipe su na terenu i rešavaju probleme prema prioritetima i stanje se polako normalizuje. Imali smo kvarova na dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži, najviše u Pranjanskom kraju koji je tokom noći ostao bez struje, ali je kvar otklonjen. Do nestanka struje dolazilo je i u Gružanskom kraju i Gornjoj Crnući zbog kvara na dalekovodu za Vraćevšnicu i ali će i to uskoro biti rešeno.

POSTAVI ODGOVOR