Претрага
[rstr_selector]

Demokrate osuđuju dodelu titule Tomislavu Nikoliću

Ni vrh Gradskog odbora DS-a ne isključuje mogućnost da se njihovi članovi i simpatizeri priključe protestu koji će se u sredu održati u centru Čačka povodom uručenja priznanja počasnog građanina predsedniku države Tomislavu Nikoliću.

Dragan Brajović, prvi čovek čačanskih demokrata, dodelu titule počasnog građanina opisuje kao dodvoravanje Nove Srbije Tomislavu Nikoliću, on objašnjava i od čega zavisi pojavljivanje demoktara na protestu koji će u sredu biti održan na gradskom trgu.

– Što se tiče toga, Demokratska stranka će imati Gradski odbor i doneće zvaničan stav oko poziva građanima. Međutim, mi smo svoj stav iskazali time što ne podržavamo odluku da Tomislav Nikolić bude počasni građanin grada Čačka i rekli smo svoje mišljenje da to ustvari predstavlja jedno dodvoravanje članova Nove Srbije Tomislavu Nikoliću, da ne postoje osnovi za izbor Tomislava Nikolića za počasnog građanina i da ovo sve više liči na političku dodelu priznanja, nego što je to stvarno zasluženo priznanje. Naročito nosi težinu jer je to prvi počasni građanin grada Čačka tako da je to stav Demokratske stranke i mi smo to iskazali na Gradskoj skupštini i sa našim saopštenjima. Imaćemo još neke aktivnosti, ali to će se videti u narednih nekoliko dana. Imamo i sednicu Gradskog odbora na kojoj ćemo se konačno izjasniti. Demokratska stranka poštuje svoje institucije i niko ne dodnosi sam odluke tako da ćemo na sednici Gradskog odbora doneti konačne odluke o našem istupanju tim povodom. Mislim da smo dali naznaku naših aktivnosti, a to je da ne podržavamo izbor Tomislava Nikolića za počasnog građanina grada. Tomislav Nikolić u suštini nije kriv za taj izbor jer je to predlog Nove Srbije i kruna svih ovih događanja sedamnaest godina, kako Nova Srbija vodi ovaj grad i kako se dodvorava određenim političkim strukturama samo da bi određeni broj članova Srbije ostao i dalje u vlasti, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou – izjavio je Dragan Brajović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести