[rstr_selector]

Deveta Ovčarsko-kablarska regata

Mesna zajednica Ovčar Banja, Udruženje građana „Vikend naselje Zapadna Morava“, restoran „Dom“ i Turistička organizacija Čačak i ovog leta organizuju Ovčarsko-kablarsku regatu.

Okupljenje učesnika regate je u subotu 13. jula u osam sati kod restorana „Lanterna“, a start sa te lokacije je sat vremena kasnije.

Kada je pre devet godina organizovana prva Ovčarko-kablarska regata Zapadnom Moravom je zaplovilo 20 plovila da bi taj broj prošle godine narastao na više od 450 učesnika raspoređenih u 50 posada.

Goran Nikolić iz Info centra Turističke organizacije u Ovčar Banji najavljuje bogat program i ovogodišnje regate.

– Ovčarsko-kablarska regata je zapravo plovidba po mnogima najlepšim i najromantičnijim delom Zapadne Morave i definitivno najlepšom klisurom u Srbiji. Od restorana „Lanterna“ gde je start pa do cilja ima oko 11 kilometara i taj put na regati se pređe za četiri i po sata. To je lagana plovidba uz druženje i razonodu na vodi, a svi koji su učestvovali ranije znaju kako to izgleda. Glavna pozornica ovogodišnje regate je splav restorana „Dom“ odakle će sve učesnike zabavljati trubački orkestar, a na drugim malim plovilima svaka grupa se pobrine za svoj način razonode. Svi učesnici već po tradiciji u Ovčar Banji druženje po završetku plovidbe nastavljaju na obalama reke – izjavio je Goran Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести