Претрага
[rstr_selector]

„Disovo proleće“ ipak će biti održano

Naredno „Disovo proleće“, za koje je bilo reči da veoma lako može da izostane ove godine i to zbog uskraćenih sredstava u budžetu grada, ipak će biti održano.

Danica Otašević, direktorka Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, ustanove koja je inače organizator ovog najznačajnijeg kulturnog događaja u gradu, kaže da su čelnici grada popustili i da će se naći novac za „Disovo proleće“.

– Pozicija organizacije Disovog proleća u Čačka treba da ide na dušu krojačima budžeta. Ja sam juče imala sastanak sa gradonačelnikom i njegovim pomoćnicima i obećano je da Disovo proleće ne sme da se ispusti i da trpi kao manifestacija, jer je ono od posebnog značaja za grad. Za manje novca u ove svrhe, rekli su da je napravljena greška ili previd i gradonačelnik je obećao da će se on truditi da se ta sredstva nadomeste sa nekih drugih pozicija. Normalno da ćemo mi kao i do sada pokušati da kroz projekte Ministarstva kulture obezbedino dodatna sredstva kako bi 51. Disovo proleće organizovano prem planu. U gradu ima dosta ljudi kojima je kultura sastavni deo života, pa na sreću mnogi će i ove godine svojim donacijama pomoći da se ovaj kulturni događaj realizuje, naravno uz veliko zalaganje svih radnika biblioteke koji uz redaovan posao godinama nose ovu organizaciju bez dinara nadoknade – rekla je Danica Otašević.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести