[rstr_selector]

Do zaštitnika građana iz čitaonice Gradske biblioteke

Građani Moravičkog okruga, moći će od naredne nedelje, do zaštitnika građana da dođu iz čitaonice Gradske biblioteke u Čačku.

Svi oni koji smatraju da su im povređena ili uskraćena prava, a pritom nisu uspeli da ih zaštite u redovnim postupcima, ombudsmanu se od 10. juna mogu obratiti, direktnom video vezom, putem Skajpa iz ove ustanove kulture. Čitaonica Zavičajnog odeljenja Gradske biblioteke za ovakve posete biće otvorena svakog ponedeljka i četvrtka od 13 do 15 časova.

Građanima koji zatraže ovakav vid pravne pomoći, na pitanja će odgovarati advokati kancelarije Zaštitnika građana u Beogradu. Ovoj instituciji od osnivanja do danas javilo se 55.000 građana, podneto je 15.000 formalnih pritužbi, od čega ih je samo u prošloj godini bilo 4.500. Među njima je i 250 pritužbi iz Moravičkog okruga, od kojih je 60 odsto iz Čačka.

Građani se najčešće žale na nepoštovanje rokova od strane državnih organa, ignorisanje zahteva, prebacivanje nadležnosti institucija jednih na druge, kao i nepostojanje odgovornosti za propuste u radu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024