[rstr_selector]

Dodela sredstava za udžbenike i školski pribor najugroženijima

Čačanski Centar za socijalni rad započeo je raspodelu sredstava za nabavku udžbenika i školskog pribora za decu čije su porodice lošeg materijalnog stanja.

Za predstojeću školsku godinu za ove namene obezbeđeno je tri miliona dinara, izjavila je Stojanka Milošević, šef pravne službe čačanskog Centra za socijalni rad.

 

– Nabavka se ove godine vrši drugačije u odnosu na raniji period kada je raspisivan tender. Pošto je to sada vrlo komplikovana procedura, odlučili smo da svakom ko ima pravo na nabavku udžbenika i školskog pribora o trošku centra, dodelimo sredstava koja korisnici podižu na našoj blagajni, a kupovinu mogu obaviti u knjižari koju oni odaberu – izjavila je Stojanka Milošević.

Ona navodi da Centar za socijani rad već duži niz godina obezbeđuje udžbenike i školski pribor za čačanske učenike osnovnih i srednjih škola, čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

– Pravo na novčana sredstva za nabavku udženika i pribora imaju svi naši korisnici novčane socijalne pomoći, korisnici privremene i jednokratne pomoći, ali i druge porodice koje nisu u mogućnosti da školarce pripreme za početak školske godine. Pravo na ova sredstva mogu ostvariti i oni koji se prvi put obraćaju za pomoć – rekla je Miloševićeva, dodajući da će ova akcija pomoći porodicama školaraca trajati do sredine septembra.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023