Претрага
[rstr_selector]

Dovoljno mesta za sve osmake koji upisuju srednju školu u Moravičkom okrugu

Prvi upisni rok u srednje škole traje do sutra. Prema rečima Slađane Parezanović, načelnice Školske uprave u Čačku, prijemni ispit je u Moravičkom okrugu polagalo 2.180 učenika, od kojih će 2.127 biti upisano u prvom krugu.

Parezanovićeva kaže da su u Gimnaziji, Ekonomskoj i Medicinskoj školi u Čačku, kao i u milanovačkog Gimnaziji i Ekonomskoj školi popunjena sva mesta, dok je za 53 učenika koja nisu upisana u prvom krugu u školama Moravičkog okruga ostalo oko 150 slobodnih mesta.

– Za učenike koji su ostali neraspoređeni ostalo je oko 150 slobodnih mesta u školama Moravičkog okruga. Na zanimanjima trećeg stepena ostalo je oko 60 slobodnih mesta i ona su namenjena za one učenike koji imaju manje od 50 bodova na završnom ispitu i uspehu iz škole, dok na zanimanjima četvrtog stepena ima još 90 slobodnih mesta. U Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku imamo 19 slobodnih mesta, 6 na obrazovnom profilu bravara, 9 na obrazovnom profilu modnih krojača, kao i 4 slobodna mesta u Umetničkoj školi, na smeru klesar, gde mogu aplicirati samo oni učenici koji su položili prijemni ispit za ovo zanimanje. U Prehrambenoj školi je ostalo 18 slobodnih mesta, 6 za zanimanje pekara i 12 za zanimanje mesara. U Tehničkoj školi je ostalo 8 mesta za elektroinstalatera, kaže Slađana Parezanović.

Prema njenim rečima, u Gornjem Milanovcu ima 18 mesta u Tehničkoj školi za dualno odeljenje modnih krojača, 4 mesta za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje i 12 slobodnih mesta za tehničara mehatronike. U Ivanjici ima 13 slobodnih mesta u Gimnaziji, a u Tehničkoj školi na smeru tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera ima čak 21 slobodno mesto, 13 mesta za mašinskog tehničara i 18 za tehničara za dizajn odeće. U opštini Lučani ostalo je 3 slobodna mesta za bravara zavarivača, 2 mesta u Gimnaziji i 8 slobodnih mesta u izdvojenom odeljenju hemijsko-tehnoloških tehničara.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *