Претрага
[rstr_selector]

Dovoljno mesta za upis u srednje škole Moravičkog okruga

Ove godine u školama Moravičkog okruga osmi razred završava oko 2.050 đaka i za njih će biti dovoljno mesta za upis u neku od 12 srednjih škola koliko ih ukupno ima u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima.

Slađana Mijatović, iz Školske uprave u Čačku, kaže da je upisna politika resornog ministarstva bila takva da je očuvan veliki broj trogodišnjih zanimanja, pa učenici koji nemaju nameru da nastave akademsko obrazovanje, veoma lako mogu upisati željenu školu.

– Naše škole ove godine nude dovoljan broj mesta za upis osmaka, negde oko 2.041 mesto, tako da bi to trebalo da bude srazmerno, odnosno koliko osmaka izađe iz osnovnih škola toliko će njih moći da pronađe mesto u srednjim školama Moravičkog okruga. U Čačkuku učenici konkurišu za 1.313 mesta, u Gornjem Milanovcu za 348, u Lučanima za 120 mesta i u dve škole u Ivanjici u Tehničkoj školi i u Gimnaziji učenici konkurisu za 260 mesta. Prijemni ispiti u tri naše škole su već počeli, a to su gornjomilanovačka Gimnazija, Mašinsko-saobraćajna škola i Muzička škola u Čačku, a  za sve učenike osmog razreda važni datumi su 15. 16. i 17. juni  kada oni polažu završni ispit u svim osnovnim školama u Srbiji pa samim tim i u Moravičkom okrugu – rekla je Slađana Mijatović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *