[rstr_selector]
Dr Aleksandar Radojević

Dr Aleksandar Radojević: Subspecijalizaciju Tanje Stovrag prati niz nezakonitih radnji

Grupa građana „Za napredniji Čačak” održala je juče konferenciju za štampu čija je tema bila dokumentacija u vezi sa subspecijalizacijom dr Tanje Stovrag. Dr Aleksandar Radojević, predsednik Grupe građana, smatra da ovu subspecijalizaciju prati niz nezakonitih radnji.

– Specijalizacija, odnosno subspecijalizacija, dobija se po određenom planu i dinamici. Na mnoge aplikacije kolega iz bolnice koji su tražili obaveštenje da li je potrebna ta specijalizacija, direktor nije odgovaralo poslednje tri godine. Na iste takve zahteve nije odgovaralo ni Ministarstvo, a onda se odjednom pojavila hitna potreba za dodelom subspecijalizacije gastroenterologije bez konkursa i raspisivanja bilo kakvog javnog poziva za učešće drugih kolega. I to se dešava onda kada je zafalilo glasova za kvorum Srpke napredne stranke u Skupštini grada Čačka, kaže Radojević.

Dala kvorum, pa dobila subspecijalizaciju

On kaže da nisu uvaženi ni zahtevi lekara koji su tražili određena objašnjenja u vezi sa ovom subspecijalizacijom koja je dodeljena bez raspisivanja konkursa.

– U kompletnoj proceduri je prekršeno sve, od toga da nisu uvažene kolege koje su tražile elementarne informacije da znaju kako da se postave prema zdravstvenom centru i bolnici, do toga da su bez raspisivanja konkursa dodelili hitnu subspecijalizaciju u trenutku kad ona nije bila hitnija nego godinu dana pre kada je samo jedan gastroenterolog, odnosno vršilac dužnosti direktora, Rade Milošević, obavljao tu funkciju povremeno, a drugi gastroenterolog bio na bolovanju zbog bolesti. Dakle, onog trenutka kada je drugi gastroenterolog počeo da radi, onda je postalo hitno da se interveniše i dodeli subspecijalizacija dr Tanji Stovrag da bi ona dala kvorum Srpskoj narpednoj stranci na sednici Skupštine koja je bila u toku, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *