Dr Radojević: Ministar zdravlja iz Čačka otišao neobavešten

Dr Radojević: Ministar zdravlja iz Čačka otišao neobavešten

- Čačanski lekari juče su očekivali susret sa resornim ministrom i bar po koju reč o najaktuelnijim temama koje prate Opštu bolnicu i njihov rad u njoj. Međutim, taj je susret izostao, kaže dr Radojević

0
Foto: Dženarika_dr Aleksandar Radojević

Pre dolaska ministra zdravlja i ministarke pravde u Čačak povodom otvaranja renoviranog porodilišta i angio sale u Opštoj bolnici, pristupna saobraćajnica bolnici koju koriste i građani i zaposleni u čačanskoj bolnici bila je zatvorena, a primećen je i manji broj parkiranih automobila kod bolnice. Prema rečima dr Aleksandra Radojevića, pregledan je i znatno manji broj pacijenata nego što je uobičajeno. Dr Radojević smatra da je na taj način ministru zdravlja prikazana drugačija slika čačanske bolnice, odnosno mnogo bolja nego što to zapravo jeste.

– Iz Opšte bolnice u Čačku juče su sa kapija vraćeni pacijenti, čak je i osoblju bio blokiran ulaz u krug bolnice. Ja sam juče, posle 20 godina rada u toj ustanovi, vraćen sa pristupne saobraćajnice na kojoj je bila policija pod rotacijom. Rečeno mi je da ne može da se uđe da bi neko drugi mogao da uđe i parkira na ta mesta. Isto tako su vraćani i pacijenti koji su pošli na pregled. Juče smo imali rekordno mali broj pacijenata, recimo grudno odeljenje dnevno ima oko 80 pacijenata. Juče smo ih imali oko dvadesetak jer nisu mogli da se probiju do lekara. Mislim da je slična situacija bila i u ostalim bolničkim službama, izjavio je dr Aleksandar Radojević ističući da je jučerašnji dan za sve zaposlene u bolnici bio „specijalan dan”.

„Ministar nije video stvarnu sliku čačanskog zdravstva”

Čačanski lekari juče su očekivali susret sa resornim ministrom i bar po koju reč o najaktuelnijim temama koje prate Opštu bolnicu i njihov rad u njoj. Međutim, taj je susret izostao.

– Pacijenti, ali i zdravstveni radnici, juče su imali ograničen pristup bolnici, što je neverovatno. Smatram da je bilo mnogo bolje da je ministar video koliko u našoj bolnici ima posla, koliko tu dolazi pacijenata, ovako ostali smo uskraćeni i za realnu sliku o ustanovi. Takva odluka menadžmenta je meni potpuno nerazumljiva, rekao je dr Radojević.

„Nije bilo potrebe za jakim merama obezbeđenja”

– Nikada ranije kada su visoke državne delegacije dolazile u posetu bolnici nisu bile prisutne ovako jake mere obezbeđenja kao juče. Smatram da za tim apsolutno nije bilo potrebe, naročito što u krugu bolnice nikada nisam video nekog agresivnog ko bi druge mogao ugroziti. Ljudi tamo odlaze da traže pomoć, kada su unesrećeni i bolesni. Jedino ako se neko plašio da će doći do okupljanja lekara koji su bez posla, a proteklih dana su preko društvenih mreža najavljivali da bi iskoristili prisustvo ministra da izraze svoje nezadovoljstvo svojim položajem. Svi znamo da je lekare veoma teško pokrenuti, bilo kakvi protesti da su u pitanju, pa stoga su takva očekivanja bila nerealna. U krajnjem slučaju, možda ih je i trebalo čuti, zaključuje dr Radojević.

POSTAVI ODGOVOR