[rstr_selector]

Dragomiru Mijailoviću najviše priznanje za doprinos bokserskom sportu

Bokserski savez Srbije nedavno je Dragomiru Mijailoviću, nekadašnjem bokseru, a danas bokserskom sudiji, dodelio Plaketu za životno delo i doprinos bokserskom sportu.
Ovaj Ivanjičanin je boksersku karijeru započeo u kragujevačkom Radničkom, u kome je 1966. i 1972. osvojio dve titule ekipnog prvaka Jugoslavije. Boksovao je u 185 mečeva, a davne, 1975. godine, osvojio je titulu Omladinskog prvaka Jugoslavije. Po završetku bokserske karijere dugo godina je radio kao trener u Radničkom iz Kragujevca. Mijailović danas ima zvanje AIBA sudije, a u protekle dve decenije sudio je sve najveće turnire u Evropi, počev od Meča šampiona, Beogradskog pobednika, preko „Strandžat kupa“, do „Zlatnog gonga“ i „Evropskog Kupa“. Dragomir se i danas, u 71. godini života, aktivno bavi trenerskim i sudijskim pozivom.

Smisao života pronašao u boksu

– Ovo priznanje me je zaista prijatno iznenadilo. Mnogo sam godina u ovom sportu. Zahvaljujući boksu, upoznao sam Evropu uzduž i popreko i veoma sam srećan i u ovim godinama sam aktivan. Svoje boksersko iskustvo delim zajedno sa profesorom Vladimirom Boškovićem i članovima našeg malog kluba „MY Gim“ u Ivanajici.  Iz našeg zajedničkog rada proistekao je Filip Kaplarević, jedan sjajan mladi bokser, koji je već tri godine prvak Srbije u mlađim kategorijama. Kada je moja sportska karijera u pitanju, slobodno mogu reći da sam veoma srećan čovek. Moram da kažem da je ona dosta uticala na lični, privatni život. Mnogo sam toga lepog doživeo i zbog toga sam veoma srećan. Ovo priznanje mi je samo dokaz da sam na pravom putu i da nisam grešio kada je sport u pitanju, rekao je Dragomir Mijailović.

Aktivan i u osmoj deceniji života

Dragomir Mijailović trenutno obavlja funkciju predsednika Sudijske organizacije Bokserskog saveza Šumadije. Sa profesorom Branislavom Damljanovskim iz Čačka edukovao je, kako kaže, sjajnu generaciju od 10 bokserskih sudija koji su već počeli da sude domaću ligu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *