Dramska priča o životu porodice Nadežde Petrović u Čačku

Dramska priča o životu porodice Nadežde Petrović u Čačku

Galerija „Nadežda Petrović˝ razvija dramski edukativni program od 2015. godine sa ciljem da publiku na slikovit način upozna sa detaljima iz života naše velike slikarke i njene porodice

0
Foto: Umetnička galerija "Nadežda Petrović"

U umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović˝ u Čačku sutra sa početkom u 14 časova biće održan dramski program pod nazivom „Sa Nadeždom kroz vreme˝, koji se realizuje u okviru programa posvećenih obeležavanju 150 godina od dolaska roditelja Nadežde Petrović u Čačak, a koji će biti nastavljeni u januaru.
Učesnici programa biće učenici šestog razreda osnovne škole „Đeneral Marko Đ. Katanić˝ iz Bresnice. Publika će preko ovog nastupa saznati više o boravku porodice Nadežde Petrović u Čačku, o učestvovanju Nadeždinog oca, Mite Petrovića, u srpsko-turskim ratovima (1876 – 1878) i teškoćama koje život u ratnim godinama nosi. Autor dramskog teksta je Dragana Božović, kustos u Galeriji, a učenike je pripremao Dragiša Nešković, profesor srpskog jezika u bresničkoj školi. Realizaciju nastupa je pomoglo KUD „Abrašević“ sa pozajmicom kostima.

Galerija „Nadežda Petrović˝ dramski edukativni program razvija od 2015. godine sa ciljem da, u okviru oblasti drama u obrazovanju i učenja kroz igru, publiku na slikovit način upozna sa detaljima iz života naše velike slikarke i njene porodice.
Ulaz je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR