[rstr_selector]

Други „Миланови дани” од 7. до 10. септембра у Пожеги

Милан Туцовић је био свестран уметник, па се због тога ова манифестација не заснива само на ликовној уметности, а по речима саговорнице, организатори ће се трудити да наредних година програм „Миланових дана” буде још разноврснији.

Манифестација посвећена животу и раду вајара и сликара Милана Туцовића одржаће се у Пожеги од данас до недеље 10. септембра. Ово су други по реду „Миланови дани”, који кроз програм теже да приближе различите видове уметности како деци тако и одраслима, каже Милица Ђорђевић, наставница у ОШ „Емилија Остојић” коју је похађао Милан Туцовић.

У оквиру манифестације, наредна четири дана у Пожеги и Горобиљу, Милановом родном месту, биће одржане ликовне и песничке радионице, као и музички програми, најавила је саговорница.

– У четвртак 7. септембра имамо наступ Кабареа „Небула” који на оригиналан начин спаја музику, перформанс и поезију. Том приликом ће наступити и млади ствараоци у поезији који су се јавили на наш конкурс расписан крајем претходне школске године. Наш жири је одабрао ко ће од њих учествовати, а три најуспешнија млада песника ће наступити заједно са „Небулом”, док ће остали имати јавно извођење своје поезије пре „Небулиног” наступа. Потом, у петак 8. септембра имамо отварање изложбе у Градској галерији „Милан Туцовић”, као омаж овом сликару и на њој ће многи сликари представити своје радове кроз објекте, на начин на који је то радио и Милан. У суботу 9. септембра на репертоару је Ликовна радионица за старије основце, у школи у Горобиљу, а након тога нас очекује концерт „Под звездама” на којем наступа Камерни оркестар „Музикон”. Манифестацију завршавамо у недељу 10. септембра у холу Културног центра где отварамо изложбу радова који ће настати на Ликовној радионици претходног дана.

Милан Туцовић је био свестран уметник, па се због тога ова манифестација не заснива само на ликовној уметности, а по речима саговорнице, организатори ће се трудити да наредних година програм „Миланових дана” буде још разноврснији.

– Туцовић је имао ту ширину коју ми покушавамо поново кроз овај програм да прикажемо другима. Из тога разлога се програм манифестације заснива и на другим областима из културе – поезији, музици, а не само на сликарству.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *