Претрага
[rstr_selector]

DS: Čačanski poslanici ništa nisu uradili za grad, samo gledaju lične interese i ambicije

Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku izdao je saopštenje kojim se postavlja pitanje smislenosti izbora narodnih poslanika iz Čačka i rezultata njihovog rada, podsećajući na njihova lažna obećanja data u predizbornoj kampanji, kako će oni  biti spona između republičke i lokalne vlasti sa ciljem da se dovedu investitori i pokrene privreda u Čačku.

Očigledno je da su efekti njihovog rada ravni nuli, o čemu svedoči činjenica da za svoj grad apsolutno ništa nisu uradili, a jedina težnja im je da zadovolje lične i stranačke interese i ambicije.

Iz tog razloga, Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku postavlja pitanje koga oni predstavljaju u Narodnoj skupštini, partije ili građane koji su ih birali, i da li je bitnije biti poslušnik  političkog lidera zarad malo lične koristi  ili raditi u interesu građana.

Osim toga, dvoje ministara u sadašnjoj Vladi Republike Srbije su takođe iz Čačka, a jedan od njih je Velimir Ilić, koji već 20 godina na najgori mogući način simbolizuje naš grad i zbog koga je Čačak danas u kategoriji najnerazvijenijih gradova i opština u Srbiji.

Čačanske domokrate smatraju da su rezultati rada Vlade, nakon tri godine, svima jasni. Najteži teret “reformi” donošenjem protivustavnog Zakona kojim su smanjene plate i penzije, podneće najsiromašniji, a celokupna ušteda koja se planira od smanjenja plata i penzija manja je od iznosa gubitka koji je samo Narodna banka Srbije napravila u ovoj godini  ili od duga nekoliko tajkuna koji duguju za porez. Kod primene „solidarnog poreza“ plate su se smanjivale, a ukupan iznos za plate u javnom sektoru se nije smanjivao što  ukazuje da  se  partijski zapošljavalo i u tome je prednjačila Srpska napredna stranka. Sa druge strane, Vlada povećava svoje troškove, povećava subvencije javnim preduzećima, a deficit je daleko veći od planiranog.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести