[rstr_selector]
Фото: Милановачко позориште

Дуодрама ЛАБУДОВА ПЕСМА на сцени Милановачког позоришта

Дуодрама ЛАБУДОВА ПЕСМА („Лабудова песма” – А. П. Чехов и „Сократова одбрана и смрт” – Платон) у четвртак, 23. фебруара 2023. године поново ће бити изведена на сцени Милановачког позоришта.

Реч је о представи која је 2022. године изборила пласман на завршницу светског позоришног фестивала „Босфорски агони”. Фестивал популарише античку уметност као основу модерне европске и светске културе. Са прекидима, фестивал траје од 1826. године.

Представе су реализоване на отвореним просторима најстаријих споменика древних кримских градова и позоришним дворанама Керча. У конкуренцији 11 професионалних театара и знатном броју глумаца Бранко Кнежевић – глумац и редитељ Милановачког позоришта окитио се „Босфорском ником” највреднијим глумачким признањем.

,,Највећа особеност представе је театар у театру – драматуршка вештина симбиозе Чеховљевог и Платоновог текста. Минималним глумачким средствима и беспрекорном говорном радњом Кнежевић је показао широк спектар емоција, уз вешто вођење два жанровски супротна лика”.

Уз Кнежевића који тумачи Светловидова/Сократа у представи наступа и Милан Аћимовић, (Никита/Мелет). Костиме је обликовала Биљана Кнежевић, а мајстор тона и светла је Горан Драгутиновић.

Почетак представе је у 20 сати.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести