[rstr_selector]

Dva kandidata za direktora OŠ „Vuk Karadžić“

Jedan od tri direktora čačanskih škola koje su prosvetni sindikati prozvali da su stekli uslov, ali nisu želeli da odu u penziju, Dragan Parezanović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ uskoro odlazi u penziju. On očekuje da se to desi u narednih mesec dana.

– To što me sindikat provlačio kroz te njihove priče i slično, moram da kažem da se radilo o produženju roka za odlazak u penziju od samo jedne godine. Postojala je mogućnost da mi završimo mandat, pa je onda u prošloj godini ta mogućnost ukinuta, a tri direktora u Čačku su ostala na svojim mestima. Neki su pribavili mišljenje organa upravljanja, odnosno Školskog odbora da mogu da ostanu do kraja mandata. Ja sam tražio od Školskog odbora u mojoj školi da se oglas za direktora raspiše u septembu ove godine što je i učinjeno, kaže Parezanović.

O direktoru će odlučiti Ministarstvo

Dragan Parezanović kaže da su se na oglas za izbor novog direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ javila dva kandidata.

– Na oglas su se javili nastavnik razredne nastave, Ostoja Jokanović i nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja, Milko Ikonić, koji je jednim delom i moj pomoćnik. Nastavničko veće je dalo svoje mišljenje, a posle narednog zasedanja Školskog odbora, svoj sud će dati i resorni ministar. Ja, svakako, očekujem da krajem ove ili početkom sledeće godine budem penzionisan, rekao je Parezanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *