Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Aleksandar Radojević – čuvar vlasti braće Ilić

Povereništvo Pokreta Dveri u Čačku danas se oglasilo saopštenjem u kome slikovito opisuje ko je i na koji način braći Ilić omogućio apsolutnu vladavinu, koja u gradu na Moravi traje već 19 godina.

Iz Pokreta Dveri ovoga puta analiziraju ulogu Aleksandra Radojevića, člana SNS-a u učvršćivanju vladavine braće Ilić. Saopštenje Dveri prenosimo u celosti:

„Kada su rezultati lokalnih izbora u Čačku 2012. godine jasno pokazali veliki pad podrške građana Novoj Srbiji, i kada im za opstajanje na vlasti nije bio dovoljan ni Veljko Negovanović koji ih je spasao 2008. godine, pojavio se novi spasilac u liku dr Aleksandra Radojevića i SNS-u. Nova Srbija je na tim izborima osvojila 15 odsto glasova, ali u koaliciji sa DSS-om, tako da je pravo pitanje koliko bi osvojili samostalno. Po 15 odsto glasova osvojili su i Dveri i SNS, tako da opstanak Nove Srbije na vlasti nije bio moguć bez SNS-a. I SNS je potrčala da obezbedi Novoj Srbiji peti gradonačelnički mandat za redom i 20 godina vlasti u Čačku. Kada se uzme u obzir da je novi gradonačelnik iz redova Nove Srbije rođeni brat Velimira Ilića, koji nikada nije bio kandidat ove stranke za gradonačelnika, onda je ova odluka SNS-a još sramnija. Šta je razlog tome?

Glavni razlog je plaćanje dugova koje Tomislav Nikolić ima prema Velimiru Iliću, koji mu je pomagao na razne finansijske načine, između ostalog, i gradeći mu crkvu-pokajnicu u zabranjenom šumadijskom selu Bajčetini. Ali, nije to jedini razlog. Nova Srbija je uspela da u Srpsku naprednu stranku ubaci više svojih ljudi, na čelu sa dr Aleksandrom Radojevićem, koji tri godine požrtvovano čuva vlast braće Ilića u Čačku.

Greše svi oni koji optužuju samo Novu Srbiju za svu propast našeg grada. Njihove „zasluge“ u tom smislu su poznate. Ali, Nova Srbija već godinama nema takvu podršku birača da bi samostalno mogla da vodi grad. Za propast našega grada direktno su odgovorni oni koji su omogućili Novoj Srbiji da iduće godine obeleži 20 godina vladavine u Čačku, a to su Veljko Negovanović i Aleksandar Radojević, leva i desna ruka braće Ilića.

O ovome vredi razmisliti posebno u svetlu približavanja novih lokalnih izbora, jer Negovanović i Radojević mogu u međuvremenu da se dosete da počnu da glume opoziciju unutar vlasti, kako bi ponovo prevarili birače, a onda posle izbora nastavili sa podrškom Ilićima. Zato su jedine prave promene u našem gradu moguće ako uz braću Iliće na izborima porazimo i Negovanovića i Radojevića, bez kojih braća Ilići odavno ne bi ni bili na vlasti. Ovo kadrovsko podmlađivanje bi svakako bilo korisno i za Novu Srbiju, SPS i SNS, i duboko verujemo i znamo da bi naišlo na simpatije brojnih članova i pristalica ovih političkih opcija na lokalu.

Jednom rečju, Čačku je već dosta i Negovanovića, i Ilića, i Radojevića, njihovih kadrova, šema i kombinacija. Bez obzira što su neki od njih na vlasti 35, neki 20, a neki tri godine.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *