Dveri: Grujović da se izvini poplavljenim poljoprivrednicima

Dveri: Grujović da se izvini poplavljenim poljoprivrednicima

0

Pokret Dveri se oglasio danas povodom diskutabilne izjave Vladimira Grujovića, načelnika Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj, u kojoj on umesto da odgovori na pitanje zašto je grad pogazio obećanja data poplavljenim poljoprivrednicima, odgovara da će i on da stupi u štrajk.

Naime, poljoprivrednici su juče najavili da će blokirati zgradu čačanske Skupštine, ako im grad ne pomogne pred predstojeću setvu. Na pitanja novinara da li grad uopšte namerava da pomogne ovim ljudima, Grujović je revoltirano odgovorio: „Evo i ja se žalim i ja hoću da štraklujem glađu“.

Pokret Dveri smatra da je ovakva izjava uvredljiva, njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret Dveri očekuje da se načelnik gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj Vladimir Grujović hitno izvini poplavljenim poljoprivrednicima u Čačku.

Koliko je čačanska vlast bahata, bezobrazna i nemoralna poznato je svima po dosadašnjem delovanju braće Ilića i njihove leve ruke Veljka Negovanovića. Od juče se ovoj političkoj praksi priključio i Vladimir Grujović, kadar Srpske napredne stranke na mestu načelnika gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj. Na krajnje korektno novinarsko pitanje postoji li bilo koji način pomoći popljavljenim čačanskim poljoprivrednicima koji nemaju sredstava za prolećnu setvu, načelnik Grujović odgovara da „u Srbiji ima mnogo onih koji se na nešto žale i da i on ima na šta da se žali i takođe hoće da štrajkuje glađuˮ.

Prosto je neverovatno da ovako mlad čovek, od skora na ovako visokoj funkciji, toliko drsko i sa sprdnjom tretira jedno ozbiljno pitanje unesrećenih poljoprivrednika koji su ostali bez ičega posle prošlogodišnjih katastrofalnih poplava koje su zadesile više čačanskih sela. I dok on uredno prima svoju državnu platu koju mu je obezbedila vladajuća stranka – sa krajnjim nipodaštavanjem govori o seljacima koji žive isključivo od bavljenja poljoprivredom. Pritom, umesto da primi nezadovoljne poljoprivrednike on ih upućuje na medije i internet portale, potpuno zanemarujući da je lično gradonačelnik obećao rešavanje ovog njihovog problema i da su njihovi zahtevi potpuno opravdani i pošteni. Oni, naime, traže urgentnu pomoć za prolećnu setvu koja se približila i spremni su tu pozajmicu da vrate do kraja ove godine.

Sve ovo je posebno nedopustivo kada se ima u vidu da gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj uprkos zahtevima odbornika Dveri godinama ne podnosi izveštaj o svome radu gradskoj skupštini. Isto se odnosi na Centre za razvoj sela koji funkcionišu pri ovoj upravi. Neko ko, dakle, ne podnosi izveštaje o svojim rezultatima usuđuje se da vređa ljude koji mukotrpno žive od svoga rada.

Ako uzmemo u obzir i to da lokalni SPS i SNS duguju novac za grejanje, kiriju, vodu i struju – postavlja se pitanje od kuda im pravo da se ponašaju na ovako neprimeren način? I dokle ćemo ih trpeti?

Očekujemo hitno izvinjenje načelnika LER-a Grujovića svima koje je uvredio i ponizio svojom nepromišljenom reakcijom. Ako je ovo slika njegovog pristupa poslu i problemima u našem gradu – onda smo dobili prave naslednike dosadašnje bahate vlasti Nove Srbije i SPS u mladim kadrovima SNS.“

POSTAVI ODGOVOR