Dveri i DSS se ne mire sa rezultatima izbora

Dveri i DSS se ne mire sa rezultatima izbora

0

Lider srpskog pokreta „Dveri“, Boško Obradović rezultate izbora koje je Republička izborna komisija noćas objavila naziva falsifikovanjem izborne volje građana i tvrdi da je Srbija rezulate izbora čekala četiri dana zato što je toliko bilo potrebno da se iz republičke Skupštine izbaci koalicija Dveri-DSS.

Obradović tvrdi da ovakva izborna krađa nije zabeležena u novijoj svetskoj političkoj istoriji i da je RIK učinio sve da Srpskoj naprednoj stranci pripadnu dodatni poslanički mandati prethodno oduzeti koaliciji Dveri-DSS.

– Nije nimalo slučajno što su izbori poništeni baš na 13 mesta na kojima je naša koalicija imala 6% glasova u proseku. Izbori su nezakoniti poništeti na tim mestima i zbog toga sam se predsedniku Republičke izborne komisije, Dejanu Đurđeviću i direktoru Republičkog zavoda za statistiku, Miladinu Kovačeviću obratio rečima: „Sram vas bilo, kako ćete da izađete narodu na oči“, kaže Obradović.

Opozicione stranke Srbije sutra će u Beogradu odžati protest sa ciljem zaštite izborne volje građana. Protest će biti održan u 13 časova ispred sedišta Republičke izborne komisije, sa porukom da se ne sme dozvoliti da Srpska napredna stranka preko predsednika i većine koju ima u Republičkoj izbornoj komisiji odlučuje o izbornim rezultatima, izjavio je lider Dveri, Boško Obradović.

POSTAVI ODGOVOR