Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Ko je odgovoran za poražavajuće rezultate istraživanja među mladima?

Pokret Dveri se oglasio danas saopštenjem povodom najnovijeg istraživanja sprovedenog među mladima u Čačku prema kome svega devet odsto mladih vidi svoju budućnost u rodnom gradu:

„Pokret Dveri iznova postavlja pitanje: ko je odgovoran za poražavajuće rezultate tog istraživanja i da li gradska vlast ima nameru da konačno prekine sa katastrofalnim odnosom prema mladima i zainteresuje se za onaj deo društva bez kojeg budućnosti grada nema ili će možda gradonačelnik Ilić i ovaj put optužiti sprovodioce istraživanja za pokušaj njegovog rušenja sa vlasti?

Godinu dana je prošlo od kada su dve učenice Gimnazije sprovele anketu među svojim vršnjacima koja je za rezultat imala da 90 odsto gimnazijalaca nema nameru da se nakon završenih studija vrati u svoj rodni grad. Umesto da taj podatak bude zvono za uzbunu gradskoj vlasti za promenu odnosa prema mladima, on je okrenut protiv mladih u kojima je gradonačelnik video one koji bi da ga ruše sa vlasti. Istini za volju, tadašnja anketa zaista nije došla u pravi čas jer se baš tih dana na sav glas govorilo o priznanju gradu Čačku za najbolju lokalnu samoupravu, a podatak da 90 odsto gimnazijalaca nakon završenih studija nema nameru da se vrati u „najbolju“ lokalnu samoupravu nikako se nije uklapao.

Najnovije istraživanje među srednjoškolcima rađeno je namenski za Skupštinu grada Čačka, pa se nadamo da ovaj put gradski čelnici neće mahati priznanjima za najbolju lokalnu samoupravu već će početi da razmišljaju zašto je u prethodne dve godine dve hiljade mladih napustilo Čačak i zašto sve ankete govore da mladi ne žele ovde da žive.

Dveri sumnjaju da će se i nakon ove nove ankete sa ozbiljno zabrinjavajućim pokazateljima bilo šta promeniti jer postavljanje predsednika omladine Srpske napredne stranke na mesto jednog od koordinatora dugoočekivane Kancelarije za mlade svakako nije postupak koji će doprineti poboljšanju odnosa prema mladima, već će podstaći nepoverenje među omladinom koja opravdano sumnja da će Kancelarija za mlade biti druga kancelarija Srpske napredne stranke u Čačku.

Mlade Čačane pozivamo na tribinu koja će se održati u sredu, 25. marta u 19 sati u skupštini grada Čačka na temu „Ko razara srpsku porodicuˮ, posvećenu najavljenom setu antiporodičnih zakona o rodnoj ravnopravnosti, zabrani telesnog kažnjavanja dece, tzv. seksualnom vaspitanju i legalizaciji tzv. homoseksualnih brakova i zakonskom omogućavanju da homoseksualci usvajaju decu.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести