Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Kome je rušenje kuće u Hajduk Veljkovoj važnije od ljudskog života?

Prilikom izvođenja radova na rušenju objekata u Hajduk Veljkovoj ulici u Čačku, koji se nalaze na trasi buduće Ulice 10, juče je povređen Stefan Stojadinović koji se nalazio u kući u trenutku kada je bager krenuo da je ruši.
Prema izjavama komšija, povređeni  muškarac je bio podstanar i odbijao je da se iseli iz kuće smatrajući da i njemu, po osnovu statusa podstanara u objektu planiranom za rušenje, pripada određena naknada.
Kako saznajemo iz čačanske bolnice, Stojadinović nije životno ugrožen. Prošao je sa povredom kuka a jutros je prebačen u Klinički centar u Kragujevcu.

Rušenje bez prethodnog obaveštenja i poštovanja roka

rusenje-objekta-2Povodom ovog događaja danas se saopštenjem oglasila odbornička grupa Dveri koja navodi da su radnici Javnog preduzeća „Gradsko zelenilo” bez obaveštenja ili poštovanja roka pristupili rušenju kuće na trasi buduće Ulice 10, kao i da njihov rukovodilac, Đorđe Šelović, pre rušenja nije obezbedio objekat, zbog čega je Stefan Stojadinović delimično zatrpan.
Dveri navode da su, prema dogovoru, stanari bili dužni da napuste kuću do 16. jula i postavljaju pitanje kome se žurilo da sruši ovaj objekat pre dogovorenog datuma.
Prema rečima vlasnika kuće, kako Dveri navode, postojao je korektan dogovor i nije bilo nikakvog razloga za žurbu u rušenju. Po tom dogovoru, do 16. jula stanari su bili dužni da napuste kuću.
„Šta je uzrokovalo ovakvu žurbu u rušenju? Ko je urgirao i pritiskao Đorđa Šelovića da što pre završi rušenje? Čiji su interesi u pitanju, kome je toliko stalo da se kuća što pre sruši, kome je rušenje važnije od ljudskog života?“, pitaju Dveri.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *