Претрага
[rstr_selector]

Boško Obradović: Mi smo zemlja lopova, a ne jelki

Srpski pokret Dveri u Čačku oglasio se danas saopštenjem povodom nedavne kupovine novogodišnje rasvete među kojom je i novogodišnja jelka vredna 30.000 evra, navodeći da je taj novac, umesto da bude bačen na rasvetu, mogao biti utrošen za  finansiranje iz oblasti zdravstva ili školstva, pomoć poplavljenima ili poljoprivrednicima. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Skandal u Čačku sa nameštenom javnom nabavkom i kupovinom novogodišnje jelke od 30.000 evra i ukupnom novogodišnjom rasvetom od 7 miliona dinara – samo je kap u moru naprednjačkog kriminala i korupcije. Za ove pare moglo se uraditi mnogo toga u oblasti zdravstva ili školstva, pomoći poplavljenima ili poljoprivrednicima. Zašto su, dakle, ovolike pare bačene na rasvetu?

Duboko sam uveren i mogu da potpišem da je gradonačelnik Čačka, kao i mnogi drugi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji, samo dobio nalog iz beogradske centrale SNS šta treba da uradi: koju novogodišnju rasvetu treba da kupi, od koga i za koje pare. I o tome se ništa nije pitao niti odlučivao. Čak je za to dobio novac iz budžetske rezerve Vlade Srbije koji se mogao mnogo pametnije upotrebiti, ali je iz ovoga jasno da je Vlada izvor ovog pranja para i kriminala.

„Milun Todorović ne sme da se suprotstavi Centrali“

Upravo u tome je najveća krivica Miluna Todorovića koji ne sme da se suprotstavi stranačkim nalozima iz centrale koji sada već zadiru u oblast kriminalnih i koruptivnih radnji. Na ovaj način – preko novogodišnje rasvete, za šta su izdvajanja iz lokalnih budžeta do neslućenih razmera uvećana u celoj Srbiji – kriminalci iz SNS peru pare i uzimaju procenat za stranačke i lične džepove. Ovo je nastavak onog pranja para koje je počelo sa uplatom 7.000 ljudi po 40.000 dinara na predsednički izborni račun Aleksandra Vučića, što je više nego očigledno ubacivanje opljačkanog keša od ovog naroda i države iz crnih fondova u legalne tokove.

Posebno je smešno obrazloženje gradonačelnika kako mi nismo zemlja šljiva nego jelki. Prvo, mi jesmo zemlja šljiva i ne vidim zašto bismo se toga stideli. Drugo, učmalost jedne lokalne sredine neće se rešiti skupom novogodišnjom rasvetom već otvaranjem novih radnih mesta i podizanjem proizvodnje, kulture i novih generacija koje će ostajati da žive u našem gradu.

Treće, Čačak i cela Srbija sada sijaju ne od novogodišnje rasvete već od lopovluka, kriminala i korupcije. Ako gradonačelnik Čačka ne sme tome da se suprotstavi treba da podnese ostavku. Jedino što sebi ne sme da dozvoli jeste da u tome učestvuje i – kao što je najavio – u idućoj godini izdvoji još više para iz gradskog budžeta za ove nameštene tendere i kriminalne radnje vrha SNS. Uostalom, uvek može da pita građane Čačka na referendumu da li su za ulaganje u novogodišnju rasvetu ili neke druge stvari, pa da ponudi da građani biraju gde će da idu narodne pare.

Čitava ova situacija je kao da ste uhvatili lopova u pokušaju krađe u vašem stanu i zvali policiju. Šta će se desiti? Da li će policija uhapsiti lopova, a tužilaštvo pokrenuti krivični postupak protiv njega, ili – kao uvek do sada – niko neće odgovarati za očiglednu pljačku naroda i države? U svakoj drugoj državi ovo bi bio dovoljan razlog za smenu kompletne vlasti. Ako sada ovako otvoreno i javno kradu, šta onda rade u tajnosti?“, navodi se u saopštenju Informativne službe Dveri u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести