Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Todoroviću, kada ćemo ispitati izgradnju Skadra na Moravi i kriminal u FK „Borac“

Srpski pokret Dveri u danas objavljenom saopštenju za javnost tvrdi da nakon preuzimanja vlasti u Čačku, „Srpska napredna stranka nije ispitala nijednu od afera prethodne vlasti iz prostog razloga što je i SNS četiri godine bila deo vlasti sa Novom Srbijom.“ Saopštenje prenosimo u celini:

„Nijedna kapitalna investicija poslednjih godina u Čačku nema konačni obračun svih uloženih sredstava i urađenih radova: vrtići, škole, stadion… Niko nije mogao da uporedi koji su uslovi bili na tenderu, kakvi su ugovori prvobitno sklopljeni, a šta se u hodu menjalo raznim aneksima ugovora… Najbolji primer je izgradnja Skadra na Moravi – gradskog stadiona, koji još uvek nije završen iako je u njega uloženo više stotina miliona dinara. Za ovih nekoliko godina koliko traje krajnje sumnjiva i neuspešna izgradnja gradskog stadiona u Čačku – Užice i Gornji Milanovac završili su svoje fudbalske stadione sa mnogo manje sredstava.

Kako onda Srpskoj naprednoj stranci poveriti izgradnju nove industrijske zone i to pod krajnje sumnjivim uslovima u kojima gubimo Hipodrom i Aerodrom, a ne znamo za koga se priprema ova atraktivna lokacija? To jest, vladajući režim u Čačku to zna, ali neće da kaže građanima, što izaziva sumnje u javnosti da se opet radi o partijskim nameštaljkama i ličnim interesima.

Pozivamo gradonačelnika Miluna Todorovića, kao bivšeg fudbalera FK „Borac“, da otvori istragu i omogući formiranje skupštinskog anketnog odbora na temu izgradnje gradskog stadiona i poslovanja FK „Borac“. Ovo je hitno pitanje iz razloga ogromnih problema u trenutnom finansijskom poslovanju i sportskim rezultatima FK „Borac“, koji se vide i po krajnje maloj poseti gledalaca utakmicama.

S obzirom da su u upravnim organima ovog fudbalskog kluba sedeli ili još uvek sede visoki lokalni funkcioneri NS, SNS i SPS, poput Vojislava Ilića, Radenka Lukovića, Aleksandra Maksimovića, Vladana Milića, Marka Parezanovića, Veljka Negovanovića i Ljubodraga Petkovića, neće mu biti lako da otvori aferu u čijem se srcu nalaze njegovi partijski i koalicioni drugovi. Ali, neka konačno nešto uradi za ovaj grad i pokrene makar jednu pravu stvar ili neka podnese ostavku“, kaže se u saopštenju čačanskog odbora Dveri.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *