Ekipa Prehrambeno – ugostiteljske škole najbolja u spremanju kačamaka

Ekipa Prehrambeno – ugostiteljske škole najbolja u spremanju kačamaka

Pobednicima je dodeljen veliki kotlić za pravljenje kačamaka, nagrada za drugo mesto su bili burići za tradicionalno srpsko piće rakiju, dok su trećeplasirani dobili kutlaču za pravljenje kačamaka

0

U Ječevici je u nedelju, u organizaciji Mesne zajednice, održana druga po redu „Kačamakijada”. Pored takmičenja u pripremanju tradicionalnog srpskog jela – kačamaka, održane su izložbe povrća, voća i suvenira, a pristutni su imali priliku da pogledaju bogat kulturno – umetnički program.

Slobodan Čvorović, jedan od članov žirija, kaže da su takmičari, pored klasične pripreme kačamaka, pripremali i jela po savremenim receptima, zbog čega žiri nije imao lak zadatak prilikom donošenja odluke o pobedniku.

– U pripremanju jela je učestvovalo 19 takmičara. Članovi žirija su zaista imali dilemu koga da proglase za pobednika, jer je ovo jelo bilo pripremano na različite načine: imali smo kačamak sa čvarcima, sa sirom i kajmakom, kao i sa mesom sa roštilja. Prvo mesto su zauzeli sjajni momci i devojke iz Prehrambeno – ugostiteljske škole, njihova nagrada je veliki kotlić za pravljenje kačamaka. Druga nagrada su burići za rakiju, a treća kutlača za pravljenje kačamaka. U takmičenju je učestvovao i učenik Gimnazije, koji je kao najmlađi učesnik dobio jednu nagradu. Bila je ovo veoma uspešna manifestacija, pohvalio bih organizatore, a isto tako bih izrazio žaljenje što niko iz čačanske Turističke organizacije nije prisustvovao ovom događaju. Smatram da bi narednih godina „Kačamakijada” trebalo da traje barem dva dana, a ne jedan, kao što je to bio slučaj ove godine, rekao je Čvorović.

POSTAVI ODGOVOR