Претрага
[rstr_selector]

Epidemija klostridije jenjava

Na internom odeljenju čačanske bolnice i dalje je na snazi zabrana poseta zbog epidemije klostridije, koja je u ovoj medicinskoj službi proglašena pre više od tri nedelje. Prema rečima nadležnih, epidemiološka situacija se normalizuje i očekuje se da se zabrana poseta odlukom nadleznih službi uskoro ukine.

Dr Jelena Bošković, direktorka čačanske bolnice kaže da će danas ovu zdravstvenu ustanovu posetiti Komisija za bolničke infekcije nakon čije posete će se odlučivati o daljem protokolu rada u bolnici.

– Zabrana posete na internom odeljenju još nije ukinuta, može je ukinuti samo onaj ko je proglasio epidemiju. Mi kao bolnica, imamo odobrenje sanitarne inspekije za korišćenje prostora, tačnije prostorija u kojima su ti pacijenti bili, a zbog toga mi danas u poseti imamo Komisiju za bolničke infekcije i predstavnike Zavoda za javno zdravlje, nakon čega ćemo imati više saznanja o daljem režumu nposete. Zabrana poseta će biti ukinuta od strane sanitarnih i zdravstvenih inspektora, kada za to predlog da Zavod za javno zdravlje. Što se tiče samog stanja na internom odeljenu, ono je odlično, nema oboljenja, iammo sterilne briseve, prostorije mogu da se koriste – izjavila je dr Jelena Bošković.

Na pitanje da li u ovom trebutku u čačanskoj bolnici ima obolelih od klostridije, Boškovićeva se nije jasno izjasnila.

– To je jako opširna priča i ja je ne bih širila, mogu reći samo da ne postoji zdravstven austanova koja nema pacijenta sa klostridijom, pitanje je samo da li se rade testovi na tu bakteriju ili ne. Svi mi u svojim crevima imamo bakteriju klostridija, samo je pitanje našeg opšteg zdravlja i da li će ona u organizmu ispoljiti svoja patološka svojstva. U ovom trenutku nema zaraženosti u bolnici, ali to ne znači da ona ne može da se pojavi – zaključila je direktorka čačanske bolnice.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *